bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Faktor Marner. Chránění volní hráči čekají na podpis hvězdy Toronta

30. července 2019, 15:06

Jan Vojkůvka

Letní období s sebou nepřináší jen zasloužený odpočinek, ale i tvrdá vyjednávání s hráči bez smlouvy, ať už chráněnými či neomezeně volnými. Jako už tradičně se navíc vyrojí skupina hokejistů, která s podpisem otálí, aby si počkala na vývoj trhu. Letos je oním faktorem, který má určit tento vývoj, Mitch Marner.

Několik generálních manažerů má stále poměrně velkou hlavu z toho, jak se bude celá situace kolem mladého hokejisty Toronta vyvíjet. Moc dobře totiž vědí, že vyjednávání s jejich vlastními hvězdnými hokejisty se kvůli tomu mohou výrazně protáhnout.

Hokej je byznys. Každý chce vydělávat, pokud možno, co nejvíce. A nejinak je tomu v případě mladíků jako Brayden Point, Mikko Rantanen, Brock Boeser, Patrik Laine či Matthew Tkachuk. 

Právě tato skupina chráněných volných hráčů se svými agenty vyčkává, jak se bude vyvíjet tržní hodnota toho nejlepšího z nich - Mitche Marnera.

Marner má za sebou úchvatný rok. Dvaadvacetiletý centr prokazoval své schopnosti už v předchozích dvou sezonách, kdy nasbíral 61 a 69 bodů. V uplynulém ročníku však nasázel 26 branek a přidal 68 asistencí. V hodnocení účasti na ledě se dokonce dostal na 22 kladných bodů. A výše zmínění hokejisté a jejich agenti moc dobře ví, že při vyjednávání o nových smlouvách se budou moci odrazit od toho, co dostane právě Marner.

Dá se téměř s jistotou říct, že nová smlouva Marnera bude z hlediska letošních chráněných volných hráčů nejspíš tou nejlukrativnější. A i kdyby ne, bude pro vývoj trhu klíčová.

Generální manažeři by samozřejmě rádi dotáhli jednání se svými hráči do úspěšného konce už nyní. Sami si však také uvědomují, že tomuto taktickému vyčkávání se zkrátka nevyhnou. Samotný Marner nikam nespěchá, pouze by rád stihl zářijový přípravný kemp.

A to znovu není dobrá zpráva pro Tampu, Colorado, Winnipeg, Vancouver či Calgary. Tedy týmy, které mají ve svém středu vycházející hvězdy, jež mají status chráněných volných hráčů.

Čeká nás ještě velmi pikantní léto, během něhož bude napětí před blížícím se tréninkovým kempem narůstat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.