bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elvisovo představení! Merzlikins zastoupil Korpisala a baví Columbus

16. ledna 2020, 15:00

Matěj Hodoval

Columbus vstoupil do letošní sezony s jednou z nejméně prověřených brankářských dvojic v lize a jen málokdo dával tandemu Korpisalo – Merzlikins velké naděje. Oba dva gólmani však zacelili mezeru po Bobrovském výborně.

Štafetu začal Joonas Korpisalo, v němž vedení po odchodu ruského parťáka Sergeje Bobrovského vidělo brankářskou jedničku. A 190 centimetrů vysoký Fin nezklamal, v dvaatřiceti zápasech zapsal 91,3% úspěšnost zákroků.

Celek z Columbusu, který v létě doplatil na svůj loňský přestupový risk a přišel o několik opor, tak i díky němu nehrál na dně tabulky. Korpisalo byl za své výkony odměněn i pozvánkou na All-Star Game.

Jenže tam místo něj nakonec pojede Tristan Jarry z Pittsburghu. Pětadvacetiletý rodák z Pori je totiž aktuálně na marodce, v posledním utkání kalendářního roku 2019 proti Chicagu si poranil koleno.

Mnohem horší zprávy to ale byly pro Columbus. Blue Jackets v mžiku přišli o ve formě chytajícího gólmana.

Jenže také Elvis Merzlikins chytil svou příležitost za pačesy. V prvním lednovém klání proti Floridě předvedl šestatřiceti úspěšných zákroků, svůj tým dovedl k výhře nad Floridou a pro něj osobně to navíc bylo i premiérové vítězství v National Hockey League.

Po utkání bavilo hokejové fanoušky video upřímné Elvisově radosti po zvládnutém utkání za dva body.

Lotyšský maskovaný muž pokračoval ve spolehlivých výkonech i nadále, hlasitě o sobě dal ale vědět především v posledních dvou zápasech. V neděli 12. ledna na ledě Vegas zapsal svou vůbec první nulu v NHL, k níž potřeboval dvacet sedm zásahů.

A na tu druhou nemusel čekat dlouho.

Hned v následujícím klání hostili Blue Jackets na domácím ledě Boston. Bruins jsou vybaveni elitními střelci v čele s českým útočníkem Davidem Pastrňákem, nicméně aní on nenašel na Merzlikinse recept. Čtyřiatřicet zákroků znamenalo druhé čisté konto v řadě a další ocenění pro první hvězdu zápasu.

„Ve Vegas jsem možná předvedl pár důležitých zákroků, ale dnes (proti Bostonu) pracovalo mužstvo tvrdě. Bruslili, snažili se Bostonu překazit šance. Tým hrál větší roli než já, takže je to týmová nula. Děkuji jim, musíme takto pokračovat,“ líčil po skalpu Bruins pětadvacetiletý rodák z Rigy.

Columbus je stále v těsném závodu o postup do vyřazovací části. Svěřenci Johna Tortorelly jsou aktuálně dva body za Philadelphií a Carolinou, oba zmíněné kluby v tuto chvíli hájí pozici divoké karty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.