bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elliottův bývalý kouč: Být na jeho místě, chtěl bych ze St. Louis odejít

25. května 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Možná to byl právě on, kdo stál za přeměnou Briana Elliotta z průměrného "pěšáka" v nefalšovanou hvězdu NHL. Když v roce 2011 dorazil "Moose" do St. Louis, čekal na něj brankářský trenér Corey Hirsch a dobře věděl, co jeho nový svěřenec prožívá. "Byl jsem kdysi ve stejné situaci," řekl současný televizní analytik a smutný hrdina olympiády v Lillehammeru.

Elliott pod jeho vedením neskutečně vyzrál a hned napoprvé prožil životní sezónu, zazářil nejlepší procentuální úspěšností v NHL, probil se do All-Star Game. Přitom měl být pouhým náhradníkem Jaroslava Haláka. Společně ostatně získali Jenningsovu trofej za nejméně obdržených gólů. Hirsch vedl rodáka z ontarijského Newmarketu ještě další dvě sezóny.

"Dal jsem mu několik návodů, čeho se držet. Skvěle se s ním pracovalo, vše si uměl vzít k srdci. Je to opravdový profesionál, má obrovský zápal pro trénink. Málem již do NHL nepatřil a podívejte se, kam to dotáhl. Povýšil svou hru na zcela jinou úroveň," chválil před dvěma lety Hirsch Elliotta. Právě o této situaci mluvil, sám opakovaně válčil o přežití v NHL.

"Věřím, že jsem mu pomohl se s tím vypořádat," dodal. Není mnoho povolanějších mužů, kteří by tak mohli kanadské opoře Bluesmanů fundovaně radit. A jak jeho nejnovější doporučení zní? Hirsch se zlobí na Bluesmany za to, jak se k "Ellsovi" opakovaně chovají a že mu opět projevili nedůvěru. Tak jako loni, kdy nasadili do play-off Jakea Allena.

Nebo jako předloni, kdy angažovali při přestupové uzávěrce Ryana Millera. Přitom co více měl Elliott mezi třemi tyčemi letos předvést? Od Nového roku vyhrál 18 z 28 zápasů a pochytal 92,5 % střel soupeřů. Navíc svou formu přenesl i do play-off, kde výrazně přispěl k postupu přes Chicago Blackhawks, poté se mu povedlo zkrotit nejlepší ofenzívu v zámořské soutěži.

A pak mu nevyšel jeden, možná dva mače se San Jose a najednou sledoval páté utkání proti Sharks ze střídačky. "Kdybych byl na jeho místě, řekl bych si, že musím ze St, Louis odejít, že za ten tým prostě již hrát nechci. Evidentně mu tak úplně nedůvěřují." Kouč Ken Hitchcock svůj tah vysvětloval tím, že během sezóny využíval služeb obou gólmanů.

Navrch se přiznal, že zazněl hlas od vedení Blues, aby vsadil na Allena. Takže Elliottovi zcela nevěří nejen Hitchcock, ale dost možná i Doug Armstrong s Martinem Brodeurem. St. Louis pátý duel nezvládlo a nyní se snaží odvrátit vyřazení z konferenčního finále, v kritickou chvíli se obrací na "Moose". Tolikrát zrazeného. Přitom je to prý krotká duše, holubičí povaha.

Projevená nedůvěra pro minulé utkání mu možná sváže nohy a ruce. A třeba si posléze vyžádá trejd a odejde od Bluesmanů podobně jako jeho idol Curtis Joseph, v "jehož" masce a výstroji chytá. Tedy bez prstenu pro vítěze Stanley Cupu. Hirsch by to tak nejspíše udělal. Elliottovi dříve svými tipy pomohl, myslíte si, že by i tentokrát šlo o dobré doporučení?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.