bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elliott zažívá v Calgary hrůzný start. Dostane se do toho, věří jeho bývalý parťák

24. října 2016, 14:00

David Jahoda

Měl být velkou spásou, po které všichni v Calgary od konce Miikky Kiprusoffa volali, avšak realita je zatím úplně jinde. Brankář Brian Elliott, jehož Flames získali v létě výměnou ze St. Louis, zažívá ve svém novém působišti katastrofální start. Fanoušci kanadského týmu se tak začínají obávat, jestli volba nové jedničky byla správná. Na ukvapené závěru je ale přeci jen dost brzy. A ví to i Elliottům bývalý parťák Jake Allen, gólman St. Louis.

Čísla z minulé sezony v podání Briana Elliotta byla skvělá. S úspěšností zákroků 92,74 % byl v základní části mezi gólmany, kteří odchytali alespoň 30 utkání, nejlepší, s průměrem 2,14 obdržené branky na zápas mu patřila třetí pozice. Když jej Flames v polovině června přivedli do svého mužstva, věřili, že bude v podobných statistikách pokračovat a že zamete cestu po předchozích brankářích, kteří si v dresu Calgary spíš pošramotili svoji pověst (Hiller a Rämö).

Ovšem to, co si v Calgary vysnili, má zatím dost daleko ke skutečnosti. Jednatřicetiletý maskovaný muž má po třech zápasech úspěšnost zákroků jen 83,90 %, což jej v tomto ohledu řadí až na samotné dno mezi všemi brankáři, ve statistice, která bere v potaz průměr inkasovaných gólů, to není o moc lepší – 4,72. Horší jsou prozatím jen Antti Niemi z Dallasu (4,83) a Louis Domingue z Arizony (5,03).

Brian Elliott v dresu Calgary:
Záp.: 3
Úsp.: 83,90 %
Prům: 4,72
OG: 14

Odsuzovat zkušeného brankáře po pouhých třech duelech by však nebylo rozumné. V podobném duchu se vyjádřil i Jake Allen, který společně s Elliottem tvořil poslední tři sezony brankářskou dvojici v St. Louis. „Z mého pohledu bych si nedělal starosti,“ prozradil pro nbcsports.com muž, který dostal v Blues před starším kolegou s ohledem do budoucna v přednost. „Je to jeden z nejsoutěživějších lidí, které jsem kdy potkal. Brzy se do toho dostane,“ je přesvědčený Allen.

„Samozřejmě, že chtěl do nového angažmá vstoupit dobře, je to prvořadé. Ale když se to nepovedlo, oklepe se z toho a začne se mu dařit. Jsem si stoprocentně jistý. Kdybych byl na místě fanoušků Flames, neměl bych příliš velké starosti,“ doplnil Allen, jehož slova by mohla příznivce kanadského klubu uklidnit. Jistě ví o čem mluví, vždyť s ním nějaký ten pátek spolupracoval.

„Z mého pohledu bych si nedělal starosti.“

Na obranu Elliotta je také potřeba zmínit, že se St. Louis pod Hitchcockem už léta pyšní velmi dobře propracovanou defenzívou, zato Calgary mají nového kouče a vše si teprve sedá. Ovšem nesmí to trvat dlouho, platí to jak pro Elliotta, tak pro celý tým Flames, který je zatím na předposledním místě Západní konference.

A jak vypadala konkrétní čísla z Elliottových dosavadních tří utkání? V debutu za Calgary inkasoval od Edmontonu šest gólů z 27 střel, o dva dny později dostal od stejného soka čtyři branky z 28 pokusů. V zatím posledním duelu proti Carolině pak pustil puk za svá záda čtyřikrát z 32 střel. Jak statistiky napovídají, ani v jednom klání Flames neuspěli.

Ve třech z posledních čtyř utkání dostal před Elliottem přednost Chad Johnson. Nyní čeká hokejisty Calgary během dvou dnů těžký dvojboj, budou čelit nejdříve Chicagu, následně St. Louis. Oklepe se Elliott z mizérie, nebo bude jeho špatný start v novém dresu pokračovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.