bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eichelova frustrace nezůstala bez reakce. Chápu jeho naštvání, vzkázal bývalý spoluhráč

27. června 2020, 10:45

Martin Schwarz

Není to tak dlouho, co si kapitán Buffala Jack Eichel posteskl nad dlouhodobě bídnými výsledky svého mužstva. Sabres devět let po sobě nepostoupili do play-off a marný boj o zlepšení už nefrustruje pouze fanoušky, ale i samotné hráče. Což je znát i z vyjádření v médiích.

Teď se situaci jali komentovat také lidé zvenčí, například Eichelův někdejší spoluhráč z juniorských let a současný hokejista Bostonu Matt Grzelcyk.

Když vidím, jak se můj kamarád Jack nemůže dlouhé roky dočkat postupu do play-off, moc si vážím toho, že jsem součástí organizace Bruins, která je na tom tak úžasně,“ rozpovídal se Grzelcyk pro web Sportsnet. „Máme spoustu zkušených hráčů a kvalitní tým. Navíc každá zkušenost s vyřazovacími boji vás posune o kus dál,“ pokračoval.

A to je právě největší (nejen) Eichelova bolístka. Jakožto jeden z nejlepších útočníků současné NHL si stále ještě nezkusil jediné utkání play-off, přestože za sebou má pět sezon v nejlepší hokejové lize světa. Po individuální stránce podává skvělé výkony, jenže mužstvo prohrává a pravidelně končí ve spodních patrech Východní konference.

Mám po krk neustálého prohrávání a jsem z toho všeho frustrovaný. Hodně hořká pilulka ke spolknutí. Několik uplynulých měsíců bylo hodně těžkých, stejně jako celých pět let u Sabres, většinou se nám nedařilo,“ lamentoval americký forvard po konci letošní základní části.

Taktéž prohlásil, že by byl rád za příchod zkušených hráčů, kteří by v kabině probudili vítěznou mentalitu a naučili Buffalo vyhrávat.

Sabres měli v úvodu sezony (opět) skvěle nakročeno do play-off, jenže druhou polovinu ročníku nezvládli, padali tabulkou strmě dolů. Nakonec jim patří až 13. příčka ve Východní konferenci a šestá v Atlantické divizi. To nestačí ani na účast v letošním rozšířeném play-off pro 24 celků.

Pomůže průvan kolem týmu?

Dobře vím, jak moc je Jack nervózní, že si vyřazovací boje nemůže zahrát, moc by chtěl být součástí utkání, kde jde o všechno. Snad se brzy dočká, aby mohl na maximum ukázat svůj potenciál v těch nejdůležitějších momentech,“ přál si Grzelcyk.

On sám ví nejlépe, jak chutná cesta za úspěchem. S Bostonem loni skončil jedinou výhru od zisku Stanley Cupu, takže dobře ví, o čem mluví.

Speciálně pro Jacka je to hodně těžká situace, protože vyhrávat chce víc než cokoliv jiného. Uznání za individuální výkony mu nedělá takovou radost jako úspěch týmu a výhry, takže chápu jeho naštvání,“ měl jasno bostonský bek.

Vedení Sabres před několika dny vyhodilo přes 20 zaměstnanců, a udělalo tak kolem kádru maximální průvan. Pakoval se dokonce i generální manažer Jason Botterill, kterého nahradil Kevyn Adams.

Šavlím nezbývá než doufat, že příští sezonu už konečně procitnou a čekání na play-off ukončí. V podobném duchu jako Jack Eichel se totiž dříve vyjádřilo i několik dalších hokejistů, a jak vyšlo najevo, dobré jméno Sabres nemají ani mezi svými nadějnými prospekty (psali jsme zde).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.