bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eichel a Matthews? Možná jako Crosby s Ovečkinem

9. prosince 2018, 17:50

Martin Schwarz

Středeční zápas mezi Buffalem a Torontem (3:4 po prodloužení) měl grády. Ve vyrovnané bitvě se setkali divizní rivalové a tabulkoví sousedi, kteří nadšené publikum na tribunách bavili skvělým útočným hokejem. Jaké měl duel hlavní dirigenty? Domácího Jacka Eichela a hostujícího Austona Matthewse. Dva borce, jejichž vzájemné souboje by prý jednou mohly napodobit ty Sidneyho Crosbyho s Alexem Ovečkinem.

Docela odvážné přirovnání, říkáte si nejspíš. A máte pravdu. Ruský snajpr Alex Ovečkin a kanadský šikula Sidney Crosby spolu svedli za dlouhá léta desítky střetnutí, během nichž gradovala rivalita na obou stranách barikády. Novináři a odborníci tyhle dva neustále srovnávali a dodnes stále srovnávají. K něčemu takovému mají Američané Eichel a Matthews stále daleko. Nicméně je dost možné, že stojí na počátku obdobné cesty.

Proč například? Stejně jako Crosby s Ovečkinem, i oni dva byli draftováni jeden rok po sobě a zároveň hodně vysoko. Oba navíc patří už teď k hlavním tahounům svých výběrů. Do NHL vstupovali s předpokladem, že jednou budou špičkoví hokejisté své generace. Zároveň oblékají barvy klubů, které spolu hrají v jedné divizi. Navíc z Buffala v Torontu jste autem za necelé dvě hodiny. Podhoubí pro novou rivalitu je zkrátka připraveno.

Řeč o dvou mladících přišla na řadu právě v souvislosti se středeční partií, v níž Eichel i Matthews zapsali po dvou brankách. Forvard Maple Leafs dokonce rozhodl prodloužení.

I vzhledem k tomu, že byli spoluhráči na mezinárodních akcích v dresu USA, berou vzájemná utkání hodně osobně,“ prohlásil k tématu torontský kouč Mike Babcock. „A tohle přesně chcete, aby se utkal nejlepší s nejlepším. Kdykoli se potkají dva hráči vysokých kvalit, je pro ně takový souboj důležitý.“

Potkají se v play-off?

Ano, Eichel a Matthews spolu hráli v jednom týmu na juniorském mistrovství světa v roce 2015 i na Světovém poháru o rok později. Ve skutečnosti jsou kamarádi. Avšak jakmile na sebe narazí mezi mantinely, přátelství musí stranou a nastupuje touha zvítězit.

Jako Sid a Ovie. To je přirovnání, které budou média ráda zmiňovat. Člověk nechce předbíhat a přehánět, co bude s Austonem a Jackem za pár let. Jenže pak se ti dva potkají na ledě a lidé o nich začnou mluvit,“ přidal svůj pohled na věc útočník Toronta Patrick Marleau. „Možná jsou i jako Mario Lemieux a Wayne Gretzky. A také fakt, že hrají oba v Atlantické divizi, přidává rivalitě na významu.“

Ve skutečnosti se chystáte a chováte jako každé jiné utkání,“ nepřidával Auston Matthews váhu zápasu proti Sabres. „Ale na druhou stranu, když víte, že na druhé straně je taková superstar jako Jack, vždycky vás to motivuje předvést ještě lepší hru. Předem jsme věděli, že střetnutí v Buffalu bude těžké.“

Toronto Maple Leafs a Buffalo Sabres na sebe do konce základní části narazí ještě třikrát a bude více než zajímavé hrdiny těchto řádků sledovat. Něco by ale mohlo být ještě zajímavější: případné setkání mužstev v play-off. Šance na postup Javorových listů i Šavlí do vyřazovací části ročníku zatím vypadají víc než reálně, ač je stále brzo na hodnocení. Pokud by ale výběry třeba už v prvním kole síly poměřily, pak by na Eichela s Matthewsem mířily všechny zraky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.