bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmontonská zeď. Chiarelli přivedl dalšího gólmana, švédského obra Nilssona

7. července 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Achillova pata. Tou bylo, minimálně v minulé sezóně, pro edmontonské Olejáře obsazení brankoviště, Viktor Fasth s Benem Scrivensem rozhodně nenaplnili očekávání a chytali značně podprůměrně. Vše změnil příchod generálního manažera Petera Chiarelliho, zkušený stratég rychle pojmenoval největší slabiny Oilers a začal do mrazivé Alberty stahovat gólmanskou kvalitu. Vše odstartoval podpis nováčkovského kontraktu s Eetu Laurikainenem. A jak to šlo dál?

Chiarelli kromě finského mladíka, od něhož se očekává, že na sobě bude pracovat na farmě a odstraní edmontonský nedostatek nadějných „maskovaných mužů“, získal také jednoho z vůbec nejžádanějších gólmanů v NHL, progresivního Kanaďana Cama Talbota, nyní již bývalou dvojku Henrika Lundqvista u newyorských Jezdců. S Talbotem se počítá na post jedničky, vždyť v uplynulém ročníku vydatně šlapal Lundqvistovi na paty a navíc jej skvěle zastoupil při zranění.

Záda by mu mohl krýt Scrivens, „Profesorovi“ totiž stále nevypršela smlouva, a pokud nebude odejit nějakou výměnou, má místo na střídačce takřka předplacené. Jasně rozdanými kartami včera nicméně zamíchal další Chiarelliho obchod. Od Chicaga Blackhawks, čerstvého vítěze Stanley Cupu, získal švédského reprezentanta Anderse Nilssona. Nilsson by se rád vrátil do NHL, v ruské Kazani, kde letos exceloval, pokračovat nechce a zřejmě vyloučil ze hry rovněž návrat do Skandinávie.

 V 25 letech představuje perspektivního gólmana, který by mohl vyrůst minimálně v stabilní dvojku. Pokud si do zámoří přenese formu z KHL či národního mužstva Tre Kronor, bude dokonce atakovat Talbotovu pozici. Chiarelli nicméně musí vymyslet, jak se zbavit Scrivense, či případně, jak přimět Nilssona, jehož symbolem se stala maska inspirovaná známou škraboškou legendárního bouřliváka Billyho Smitha, aby podepsal dvoucestnou smlouvu a zušlechťoval se mezi farmáři.

 Ano, situace v kleci Oilers se zamotala jako klubko nití, je na Chiarellim, aby jej rozpletl. Nilssona, který do NHL nakoukl v barvách newyorských Ostrovanů (do Chicaga putoval loni jako součást balíčku za Nicka Leddyho) by byla škoda přehlížet, herně vyrostl a na starém kontinentě nasbíral cenné zkušenosti. Mimochodem, pokud vás zajímá, na „kolik“ Edmonton přišel, pak vězte, že obětoval jen nepodepsaného mladíka Liama Coughlina. Takový přestup by se mohl stát trefeným jackpotem...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.