bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dylan Cozens o své rodině: Díky rodičům jsem tam, kde teď jsem!

24. dubna 2019, 15:23

David Sokol

(UMEA, od našeho zpravodaje) Rodiče hrají klíčovou roli v kariéře každého hokejového hráče, což vnímá i jeden z absolutně nejtalentovanějších hokejistů letošního ročníku Dylan Cozens. Ačkoliv se svými rodiči již nebydlí, stále od nich získává velkou podporu a je za ni vděčný. Co dalšího ještě prozradila kanadská superhvězda v rozhovoru o jeho kariéře a draftu do NHL?

Dylane, jak se ti zatím líbí na turnaji?
Je to skvělá zkušenost, tým si skvěle sedá. Zatím se nám výborně dařilo a doufáme, že si tuhle formu přeneseme i do play off.

Ty hraješ v WHL za Lethbridge Hurricanes. Myslíš si, že ti nabízí kanadské juniorské ligy dost?
Určitě, v Kanadě máme skvělé ligy, stejně jako celý jejich systém. Vzešlo z těchto lig už spousta skvělých hráčů, takže si myslím, že určitě míří správným směrem.

Podporují tě rodiče v tvé hokejové kariéře?
Určitě. Odstěhoval jsem se, když mi bylo čtrnáct, ale oni mě pořád hodně podporují a díky nim jsem tam, kde teď jsem. Podporují mě a jsou to mé kariéry hodně zapálení.

Patříš mezi ty absolutně nejvýše hodnocené prospekty pro nadcházející draft do NHL. Máš nějakou vysněnou pozici, na které bys chtěl být zvolen?
Ne (úsměv). Kdykoliv budu draftovaný, budu ohromně šťastný, protože projít draftem do NHL, o tom jsem snil celý život. Takže kdekoliv skončím, budu nesmírně šťastný a spokojený.

Mluvil jsi už se skauty z NHL?
Ano, mluvil jsem s nimi v průběhu celé sezony. Je to pro mě hodně zajímavý zážitek a je dost super, že konečně přišel můj draftovací ročník, akorát to přišlo trochu brzo (úsměv). Ale rozhodně to je skvělé.

Myslíš si, že ti tenhle šampionát pomůže v kariéře?
Určitě, pokud zůstanu soustředěný na svou hru a budu v dresu Kanady mířit za vítězstvím, rozhodně z toho budu moct těžit.

Příští rok se bude konat MS U20 v Česku, kterého by ses taky mohl zúčastnit. Těšíš se na turnaj?
Těším. V létě budeme mít kempy, takže doufám, že se mi na nich bude dařit, pokud mě tedy pozvou, abych mohl být příští rok součástí týmu a mohl mu na šampionátu pomoct.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.