bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dvanáctiletou smlouvou chtěl klub obejít platový strop, přiznal Zetterberg. Za dva roky asi skončí

24. srpna 2017, 13:10

Vojtěch Balon

Už když Henrik Zetterberg v roce 2009 ve svých osmadvaceti letech podepisoval mamutí dvanáctiletou smlouvu na 73 milionů dolarů, mnozí tvrdili, že generální manažer Detroitu Red Wings Ken Holland tím chtěl obejít platový strop, a že Zetterberg až do roku 2021 hrát nebude. Proč?

Zetterberg si až do letošní sezóny vydělal vždy přes sedm milionů dolarů (v šesti letech se ta částka blížila osmi milionům), platový strop Red Wings ale jeho smlouva zatěžuje jen 6,083 miliony dolarů. To proto, že v sezóně 2018/2019 na konto švédského útočníka přibude "jen" něco přes tři miliony, v posledních dvou letech smlouvy pak rovný milion.

Proto asi nemůže nikoho překvapit, že se Henrik Zetterberg nechal slyšet, že nemá v plánu v těchto dvou letech nastupovat. Proč by hráč jeho kalibru riskoval zmrzačit se za mzdu hráče čtvrté formace?

„Tak dlouhou smlouvu klub vymyslel kvůli platovému stropu, pochopitelně tím chtěli obejít systém. Vypadá to, že budu hrát ještě dva roky, ale naučil jsem se jít sezónu po sezóně. Až do roku 2021 ale nejspíš ne,“ přiznal Zetterberg v rozhovoru pro švédský deník Aftonbladet.

Pokud by se Henrik Zetterberg skutečně rozhodl za dva roky pověsit brusle na hřebík, Ken Holland by za svou mazanost draze zaplatil: Detroitu by se z platového stropu v sezónách 2019/2020 a 2020/2021 odečetla pokuta ve výši zhruba 5,5 milionů dolarů.

Holland by pochopitelně nějakým způsobem mohl obejít i tento trest. Zetterberga by třeba mohl umístit na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, pokud by Švéd svolil k tomu, že neohlásí oficiální konec kariéry až do vypršení smlouvy. Tato metoda se generálním manažerům osvědčila, na listině dlouhodobě zraněných postupně tlejí smlouvy Davida Clarksona, Davea Bollanda či Nathana Hortona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.