bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva velcí rivalové se domluvili na výměně! Stěhovat se budou Lucic a Neal

19. července 2019, 21:55

Jiří Sameš

Calgary Flames a Edmonton Oilers, dva velcí rivalové, kteří se často utkávají v bitvě o Albertu, se v pátek 19. července domluvili na výměně. Dres přitom změní útočníci Milan Lucic, James Neal.

Obchod mezi Flames a Oilers ještě není oficiálně potvrzen.

Olejáři si údajně ponechávají část platu Milana Lucice, ve hře je mimochodem také podmíněná volba v draftu.

Lucic v sezoně 2018-2019 za 79 zápasů vstřelil šest gólů a zapsal celkem 20 kanadských bodů. Jednalo se o jeho vůbec nejhorší ročník v kariéře.

Aktuálně mu běží sedmiletá smlouva na celkem 42 milionů dolarů, podepsaná 1. července 2016 právě s Edmontonem. Do jejího konce tak zbývají ještě čtyři roky.

V National Hockey League Lucic, jednatřicetiletý Kanaďan, sehrál 890 zápasů, ve kterých vsítil 198 gólů a připsal si celkem 501 kanadských bodů.

Kromě Oilers oblékal rovněž dres Boston Bruins, kteří jej vybrali na Vstupním draftu NHL 2006 ve druhém kole, jako celkově 50. v pořadí, a Los Angeles Kings. S Bruins na jaře 2011 vyhrál Stanley Cup.

James Neal minulou sezonu působil premiérově u Plamenů, v 63 zápasech přitom vstřelil sedm gólů a zaznamenal celkem 19 kanadských bodů. Taktéž i on prožil nejhorší fázi své kariéry.

Momentálně se může pyšnit sedmiletým kontraktem na celkem 28.75 milionů dolarů, podepsaným 2. července 2018. 

Neal, rovněž jednatřicetiletý Kanaďan, v nejlepší hokejové lize odehrál 766 zápasů, dokázal vsítit 270 gólů a nasbírat celkem 514 kanadských bodů.

Kariéru zahájil u Dallas Stars, jenž jej zvolili na Vstupním draftu NHL 2005 ve druhém kole, jako celkově 33. v pořadí. Nastupoval ale i za Pittsburgh Penguins, Nashville Predators a Vegas Golden Knights.

Podaří se oběma hokejistům na opačné straně barikády pookřát?

Kompletní znění výměny:

Útočník Milan Lucic a podmíněná volba ve třetím kole draftu 2020 z Edmonton Oilers do Calgary Flames, výměnou za útočníka Jamese Neala.

Oilers si ponechávají ze zbývajícího kontraktu Lucice 12.5% z původní částky.

Co se podmíněné volby týče, její podmínkou je, že Neal vsítí alespoň 21 gólů a Lucic jich bude mít na svém kontě minimálně o 10 méně než Neal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.