bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva sólisti v jedné kapele? Nehledejte problém, kde není, říká k souhře Karlssona s Burnsem kouč

24. října 2018, 11:40

Jiří Lacina

Jedno z velkých témat předsezónního období byla budoucnost Erika Karlssona. Když jsme o ní konečně měli jasno, bylo tu další téma: Jak se probůh Burns s Karlssonem, dva možná nejlepší obránci současné NHL, snesou v jednom týmu? Na jedné přesilovce? A pokud ne na jedné, jak ten druhý zkousne, když ho trenér přesune do druhé?

„Je to jako kdybyste do jedné kapely postavili Jimmyho Hendrixe a Eddieho Van Halena,“ píše list Mercury News. „Kdo bude udávat rytmus? Kdo určí styl hry? Bude z toho plačtivé blues nebo ostré metalové rify?“

Trenér Pete DeBoer problém samozřejmě zlehčuje a odkazuje na fakt, že fanoušci si musí přítomnost dvou elitních beků užívat. „Já bych si to show užil, vy ne?“ řekl novinářům před pár dny.

Diváci se o lístky skutečně perou. Trenér má „volňásky“, hrou obou borců se může kochat zadarmo, každý večer. Má k tomu ale odpovědnost, rozdělit jim role a čas na ledě tak, aby byli oba spokojení a týmu prospěšní. Využít oba hokejisty, aby byli co nejefektivnější.

„Samozřejmě, je to výzva, je to velká výzva,“ neskrývá kouč. „Je to ale výzva, po které toužíte. Čím víc dobrých hráčů, tím lépe. Poradíme si s tím.“

Normálně spolu pochopitelně nenastupují. Burns hraje s Joakimem Ryanem, Karlsson s Marc-Edouardem Vlassicem. Pokud jde o přesilovku, na úvod sezóny využíval DeBoer oba hráče v první pětce. Hru režíroval hlavně Burns, Karlsson hrál spíš zprava, což mu jako pravákovi nedávalo zrovna nejlepší prostor pro zakončení z voleje. Sharks taky na přesilovce nezářili.

V posledních utkáních zkusil oba hráče prohodit a nakonec i roztrhnout. Proti Buffalu to přineslo tři využité početní výhody, s Nashvillem dvě. Burns si v početní převaze v těchto utkáních připsal gól a dvě asistence, Karlsson dvě nahrávky. V úterý proti Nashvillu dokonce asistoval právě Burnsovi u vítězné trefy. Švéd parťákovi z modré čáry parádně nabil na levý kruh a ten se nemýlil. Do konce utkání nezbývaly ani tři minuty.

Trenér asi může být spokojený, ačkoli podobných kombinací se možná čekalo víc. Přesilovkový orchestr s dvěma dirigenty zatím není úplně vyladěný. Kouč míní nadále experimentovat.

„Bude se to měnit, každou noc s tím budeme hýbat,“ slibuje DeBoer. „Každopádně myslím, že to mezi nimi funguje. Vy, pánové, se snažíte hledat problém, kde není. Není tu žádný problém,“ vzkázal ostře novinářům.

Co sami hráči? Brent Burns se odmítl k věci vyjádřit. Erik Karlsson zvolil podle očekávání smířlivý tón. „Můžete být kreativní, dokonce i když nemáte puk. Není nutné mít ho na holi pořád. Nevidím jako nic těžkého být úspěšný, ať už budu mít kotouč na holi já nebo on. Sezóna bude dlouhá, vyzkoušet můžeme různé věci,“ těší se Švéd.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.