bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva roky nehrál, myslel na konec kariéry. Teď je Clarke MacArthur hrdinou Ottawy

25. dubna 2017, 8:00

Michal Sobotka

Příběh jako pro Hollywood, jen se zrodil v Ottawě. Její útočník Clarke MacArthur téměř dva roky nezasáhl do jediného utkání NHL. Na letošní play off se ale vrátil jako žolík v sestavě Senators. Hned v prvním kole zařídil postup kanadského klubu přes Boston vítězným gólem v šestém utkání.

V Ottawě nabízí aktuální sezona řadu příběhů. Craig Anderson dlouho nechytal, protože chtěl být nablízku své manželce, která bojuje s rakovinou. Clarke MacArthur zase dva roky léčil otřes mozku. Po šestém duelu s Bruins cítil obrovské zadostiučinění. Spoluhráči jej cestou do kabiny jen chválili a plácali po zádech.

MacArthur se prosadil už ve druhém duelu série, ale do šestého klání si schoval nejdůležitější trefu. Tu rozhodující. V prodloužení. Soupeř už na ní nemohl odpovědět.

A tak se Ottawa, která byla většinou expertů spíš přehlížená, dostala do druhého kola. Hloupé vyloučení Pastrňáka, jedna přesilovka a bylo hotovo. Clarke MacArthur poslal Senators dál. „Pečlivě jsme sledovali, čím si celou sezonu procházel. Mnozí ho už odepisovali, místy možná i on sám. Ale nevzdal se,“ ocenil snahu kanadského útočníka o návrat trenér Guy Boucher.

Kouč Senators ani nijak nenaléhal. Dvaatřicetiletý útočník za ním zkrátka před play off přišel a sdělil mu: „Budu připravený, trenére.“ I tak Boucher hodně dumal. Neustále si kladl stejnou otázku. Jak dobře bude hrát, když nehrál dva roky?

Ukázalo se, že výborně.

Nikdy se nevzdávej

„Na ledě jsem se s tím po návratu vyrovnával. Musel jsem být trpělivý. Věděl jsem, že spoustu věcí bych dva roky zpátky zvládl lépe, rychleji,“ vyprávěl po postupu MacArthur. „Ale postupem času jsem se do toho dostával. Jsem v lepší formě a nadšený za příležitost, které se mi dostalo,“ dodal.

Jeho postupový gól nebyl jen jeho úspěchem. Byl odměnou. Pro celý tým. Dny se přitom vlekly a rodák z Lloydminsteru uvažoval také nad tím, že už žádný gól v NHL nevstřelí. „Samozřejmě, že takové myšlenky jsem místy měl,“ přiznal.

Teď je zpátky. Dal dva góly z předešlých pěti mačů a třeba pomůže skolit také Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.