bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dva nové kluby v NHL? Na trhu s hráči to bude jiný fofr, tvrdí Tlustý

5. srpna 2015, 17:00

Václav Jáchim

Původně čekal, že v pohodě získá novou smlouvu v NHL za slušných podmínek, jenže Jiří Tlustý stále trčí na volném trhu s hráči. Kladenský odchovanec v průběhu minulého ročníku odmítl návrh na prodloužení v Carolině, následně byl vyměněn do Winnipegu, nyní vyhlíží novou práci. " Myslel jsem, že to bude jednodušší. Smlouvu stále nemá asi 60 hokejistů. Agent mi říká, abych byl v klidu. Tak se snažím být," konstatuje.

Letní prázdniny se už přehouply do srpna, zámořská liga startuje za dva měsíce. V minulých letech Tlustý věděl, na čem, tentokrát nikoli. "Trh se moc nehýbá, je nás tam ještě moc, kteří jsme nepodepsali. Včetně zvučných jmen. Samozřejmě bych už chtěl mít jasno, abych poslední měsíc před NHL do toho mohl jít s čistou hlavou. Jenže zatím to nějak nevychází," líčí.

Návrat do Caroliny? Myslím, že tam je docela velká šance

Jednání prý probíhá různými směry. "Jsou tam týmy, s nimiž jsme v kontaktu. Bylo by fajn, kdybychom to dotáhli do finiše. Konkrétní přání z mé strany nejsou, myslím, že to je jedno." Jasná představa se spíš týká délky spolupráce. "Chtěl bych smlouvu na rok, protože před další sezonou půjdou do NHL další dva týmy a myslím, že získat kontrakt bude snazší. Dvě mužstva bude třeba nějak zaplnit, volných míst na trhu by mělo být víc. Zájem o volné hráč určitě stoupne. Za rok čekám trošku jiný fofr."

Svým způsobem by teď mohl být jednou z variant i návrat do Caroliny, kde Tlustý dlouho úspěšně válel. "Myslím, že tam je docela velká šance. Oni se snaží trošku srovnat peníze, přece jen to není až tak výdělečný klub. Uvidíme, jak to dopadne. řekli mi, že do pěti nebo sedmi dnů by mohli vědět, kolik peněz budou ještě schopni utratit. Ovšem když přijde jiná nabídka, a bude odpovídat mým podmínkám, které bych si přál, asi bychom na Carolinu nečekali," naznačuje.

Přesun k Hurikánům by byl pikantní, Tlustý totiž v minulé sezoně dostal od klubu návrh nové smlouvy. Leč zvolil jiné řešení. "Já tehdy tak nějak trochu něco odmítl," připomíná. "Člověk si říká, že jsem to měl vzít a byl bych v klidu. Prostě to tak nebylo, to je jedno. Život jde dál. Ale za návrat bych byl samozřejmě rád. V Carolině jsem strávil šest let, mám tam hrozně moc kamarádů kolem hokeje i mimo něj."

Příprava po sedmi letech bez Plekance. S důrazem na dynamiku

Jenže pozici na trhu nemá optimální, po výměně do Winnipegu totiž Tlustému odešla koncovka. Ve 24 zápasech za Jets dal jediný gól. "Samozřejmě, nebudeme si nic nalhávat. Víme, že mi to ve Winnipegu moc nevyšlo. Ale zase z toho času, který strávíte na ledě, nejde dělat zázraky. Tak to bylo. Na druhou stranu jsem dostal šanci zahrát si v play off, vím, o čem to je. Jsem rád. Celkově si uvědomuju, že to ve Winnipegu nebylo nic moc."

Byť nemá uzavřený kontrakt, před novým ročníkem maká s velkou vervou. "Na ledě jsem byl zatím párkrát, sezona startuje až za dva měsíce. Nespěchám, i když pomalu se chystám. Chtěl bych chodit v Kladně s juniory, první tým si vybírá kádr, už tam mají Jardu Jágra s Tomášem Plekancem. Kluci potřebují prostor, aby se mohli ukázat trenérům. A já se nechci nikde potloukat," hlásí. Plán letní dřiny poněkud překopal. "Sedm předchozích let jsme trénovali s Tomášem Plekancem. Tím že musel zůstat s manželkou v Montrealu, se nám to trošku rozpadlo. Já si vzal kondičního trenéra a zkouším trošku něco jiného. Zatím super, cítím se skvěle. Ale uvidíme, jak to bude na ledě."

Pozornost soustředil hlavně na dynamiku. "Jsem bruslař, myslím docela dobrý. Jenže pořád na tom musíte pracovat. Do NHL přicházejí mladí kluci, nám roky přibývají. Rychlost musí být, je třeba na ní makat. Zaměřuju se tedy na starty a na podobné věci, protože jak se pak dostanu do skluzu, bruslí mi to dobře." Pokud bude mít formu, může myslet na reprezentaci. Účastníka mistrovství světa 2013 láká Světový pohár i jiné akce. "Nároďák je nároďák! Když to vyjde se smlouvami, přijedu velmi rád. Kontrakty v NHL jsou ale důležité, pokud ho nemáte, není dobré riskovat. Před jarním mistrovstvím světa jsem to mohl udělat a risknout účast, kdyby se mi tam však něco stalo, byl bych teď v ještě horší situaci. Je to těžké. Záleží na hráči, na okolnostech," uzavírá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.