bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duncan Keith Kanadu na SP reprezentovat nebude, jméno jeho náhradníka vás překvapí

25. srpna 2016, 8:00

Vojtěch Balon

Vedení Hockey Canada v posledních dnech přistály na stůl dvě nepříjemné omluvenky. Javorové listy nebude moci na Světovém poháru v Torontu reprezentovat rekonvalescent Jamie Benn, jen o pár hodin později se omluvil další hvězdný hráč Duncan Keith. Hlavní trenér Mike Babcock měl situaci například oproti českému kouči Jandačovi zlehčenou, jelikož Kanadu rozhodně netlačí bota, co se zásob elitních obránců týče. Jméno Keithovy náhrady vás nicméně poněkud překvapí. Na dostaveníčko nejlepších z nejlepších byl pozván velezkušený Jay Bouwmeester ze St. Louis!

Naprostá většina hokejové veřejnosti nechápavě kroutí hlavou nad vynecháním P.K. Subbana z nominace, překvapením bylo i opomenutí Krise Letanga. Nutno ale dodat, že oba zmínění patří mezi ryze ofenzivní obránce, Babcock a spol. evidentně hledali typologicky podobného hráče Duncanu Keithovi. A z hromady jmen vytáhli Jaye Bouwmeestera, zodpovědného polykače minut u St. Louis Blues. Dvaatřicetiletý rodák z Edmontonu nikdy nebyl ofenzivním dynamem jako Subban, nicméně ve vlastním pásmu svou roli stále zvládá perfektně a v jeho prospěch hovoří i fakt, že drží hůl na levé straně stejně jako Keith.

Po odchodu Davida Backese do Bostonu se spekulovalo o tom, zdali by Bouwmeester neměl dokonce převzít kapitánské céčko, podle aktuálních informací ze zámoří ale trenéři Hitchcock s Yeem a generální manažer Armstrong upřednostní přeci jen perspektivnějšího Alexe Pietrangela (ten v nominaci Kanady na SP rovněž nechybí a v obranné dvojici s Bouwmeesterem už odbruslil například ZOH 2014 v Soči).

Bouwmeesterovi pomohl k nominaci fakt, že Duncan Keith nechtěl na začátku sezóny riskovat zranění, a proto pozvánku nakonec odmítl. „Respektujeme, že se Duncan chce soustředit na rehabilitaci zraněného kolene z minulé sezóny. Věříme, že je v jeho nejlepším zájmu, aby před začátkem sezóny zesílil a neriskoval další problémy,“ řekl lékař Chicaga Blackhawks Michael Terry.

Vynucenou změnu v sestavě nemusela provést jen Kanada, Švédům se totiž ve středu omluvil veterán Niklas Kronwall. Pětatřicetiletého zadáka v minulé sezóně limitovalo zraněné koleno, které Kronwalla pustilo pouze do 64 utkání. Vedení reprezentace Tre Kronor si však stejně jako jejich kanadští protějšci mohli vybírat z celé plejády schopných zadáků, nejvíce se zmiňovala jména Johna Klingberga z Dallasu a Hampuse Lindholma z Anaheimu, jenž nakonec dostal přednost.

Dvacetiletý mladík doplní v obraně týmu vedeném Rikardem Grönborgem Ekholma, Ekmana-Larssona, Karlssona, Hjalmarssona, Hedmana a Strålmana, Švédové tak budou mít i bez Niklase Kronwalla dost možná nejlepší defenzívu ze všech účastníků.

Potvrdí se papírové předpoklady? A jak v dresu Kanady obstojí překvapivě nominovaný Bouwmeester? Odpovědi začneme hledat v polovině září.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.