bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Důležitý podpis pro Stars, produktivní Fin má novou smlouvu

10. listopadu 2020, 21:00

Matěj Hodoval

Dallas má za sebou možná až nečekaně úspěšnou sezonu, když se dostal až do finále bojů o Stanleyův pohár. Stars si během letošního mimosezonního období pojistili jména, která se na povedeném výsledku podílela. Nyní má celek z Texasu pod smlouvou dalšího.

Nový tříletý kontrakt podepsal třiadvacetiletý Roope Hintz. Finskému útočníkovi vypršela na konci sezony 2019/2020 jeho nováčkovská smlouva a svými výkony si nyní řekl o finanční polepšení. Za zmíněné tři roky si přijde dohromady na 9,45 milionu dolarů.

Vedení Dallasu si zaslouží pochvalu. Za velmi přívětivé částky podepsali stále mladého hráče s potenciálem do budoucna. Hintz oslaví 17. listopadu své čtyřiadvacáté narozeniny, stále tak má dost prostoru se ještě zlepšovat.

V National Hockey League doposud odehrál dvě sezony. Na svých dvaadvacet kanadských bodů v osmapadesáti zápasech ještě v roli zelenáče navázal vloni vylepšením osobního maxima. Rodák z Tampere naskočil do šedesáti duelů, v nichž vsítil devatenáct branek a přidal čtrnáct asistencí. V týmové produktivitě mu patřila slušná pátá příčka.

Kromě tradičních klání v základní části posbíral díky dlouhé cestě Dallasu napříč play-off cenné zkušenosti také z této fáze. Stars došli až do samotného finále, kde nestačili na Tampu Bay. Hintz si připsal za vyřazovací část třináct bodů v pětadvaceti zápasech.

Dallas tak tímto podpisem vyřešilo veškeré otazníky nad soupiskou hlavního týmu. Stars si už dříve pojistili mimojiné českého forvarda Radka Faksa či hrdinu letošního play-off gólmana Antona Chudobina.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.