bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duclaira z Arizony vysvobodilo Chicago. Ani jedna strana nebyla spokojená, přiznává Chayka

12. ledna 2018, 11:55

Martin Schwarz

Jeho přestup byl takřka jasnou záležitostí. Arizonský útočník Anthony Duclair nedávno požádal vedení klubu o výměnu a generální manažer John Chayka nevypadal, že by mu chtěl bránit. Očekávané se stalo skutečností. Tabulkově nejhorší tým NHL našel dvaadvacetiletému snaživci nové působiště, do služby jej povolalo Chicago. K Duclairovi Coyotes připojili také obránce Adama Clendeninga, na oplátku od Blackhawks dostali Slováka Richarda Pánika a kanadského centra Laurenta Dauphina.

Před pár dny jsme uvedli seznam pěti hráčů, kteří pravděpodobně před únorovou uzávěrkou přestupů vymění současný dres za jiný.  Mezi vybranými nechyběl ani mladík Anthony Duclair, od roku 2015 člen organizace Arizona Coyotes. To jsme ještě netušili, jak rychle si bude z Glendale pakovat kufry. V kalendáři není ani polovina ledna a dvaadvacetiletý hokejista už má nového zaměstnavatele – oživit Duclairovu mírně uvadající kariéru mají Chicago Blackhawks. K trejdu došlo na popud hráče samotného, Kojoty o výměnu požádal.

„Už nějakou dobu jsme nebyli s pozicí Anthonyho v klubu spokojeni, on zároveň nebyl spokojený s námi,“ nechal se po oznámení přestupu na webu nhl.com slyšet arizonský generální manažer John Chayka. „Zkoušeli jsme najít společnou řeč různými způsoby. Ale vždycky se vzájemná spolupráce na něčem zadrhla a vyšlo najevo, že výměna bude nejlepším řešením pro obě strany.“ Chayka Duclairovi popřál na cestu hodně štěstí, aby se mu prý u Černých jestřábů co nejvíce dařilo, že mu přeci nepřeje nic zlého. Proč taky.

Anthony Duclair k Pouštním psům zavítal po sezóně 2014-15, kdy ještě reprezentoval barvy New York Rangers, kteří jej před necelými pěti lety draftovali. Newyorčané za nadějnou mladou krev mimochodem obdrželi zkušeného beka Keitha Yandlea. Duclair se pak ve státě Arizona rychle chytil, v premiérovém ročníku za Coyotes odehrál takřka kompletní základní část (81 utkání), dal dohromady 44 kanadských bodů za 20 branek a 24 nahrávek. Klub v Kanaďanovi viděl budoucí oporu. Jenže pak se něco zadrhlo, během minulého ročníku forvard zvládl jen 15 bodů (5+10) v 58 duelech.

Pánik: Chci hrát svou hru

A trápení pokračovalo i letos na podzim. Hráčovy výkony neodpovídaly představám realizačního týmu, proto jej trenéři pro několik zápasů poslali na tribunu mezi zdravé náhradníky. Přesun do Chicaga nemá za úkol jen vylepšit arizonskou soupisku, leč pomoci i Duclairovi samotnému. U jedné z nejúspěšnějších organizací posledních let může ukázat, že jeho produktivita z období 2015-16 nebyla výstřelem do tmy.

 „Pokud jde o rychlost a schopnost dostávat puky do branky, je Anthony přesně ten hráč, kterého v NHL potřebujete,“ komentoval příchod nové akvizice manažer Chicaga Stan Bowman. Ten prý o Duclaira projevil zájem již před rokem, tenkrát však obě strany nenašly společnou řeč. „Líbí se mi, jak bruslí. Musíme mu ale dát nějaký čas. Jde do nového týmu, takže s ním chceme mít trpělivost. Element mládí a rychlosti je pro nás každopádně hodně důležitý.“

Bowman za Anthonyho Duclaira obětoval – kromě talentovaného Laurenta Dauphina – útočníka Richarda Pánika. Rodák ze slovenského Martina podepsal loni na jaře u Blackhawks dvouletou smlouvu, navíc do období 2017-18 vstoupil skvěle. Často bodoval a střílel góly. Pak se ale na nějaký čas zadrhl, na pět zápasů vypadl ze základní sestavy, ve středu nad ránem skóroval poprvé od 21. října (shodou okolností do sítě Arizony). „Hlavně chci hrát pořád svou hru,“ plánuje Pánik. „Myslím, že v posledních zápasech už jsem se docela zvedal.“

Všichni čtyři hokejisté, kteří se stali součástí směny na trase Arizona – Chicago, dostanou nejspíš brzy šanci ukázat, co v nich je. Chicago v sobotu nad ránem vyzve Winnipeg (2:00), Coyotes zase Edmonton Oilers (3:00).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.