bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duclair má v Columbusu poslední šanci. Využije ji?

18. července 2018, 18:21

Jan Šlapáček

Byla mu předpovídána velká budoucnost, časem se měl stát jednou z hvězd NHL, ale nestalo se tak. Místo toho je Anthony Duclair rád, že dostal od Columbusu úplně nejnižší možnou nabídku a bude mít šanci ukázat, že na nejlepší hokejovou soutěž světa vůbec má.

Ročník 2015/2016. Duclair ve své první kompletní sezóně v NHL zářil v dresu Arizony, během 81 zápasů vstřelil 20 gólů a celkově posbíral 44 bodů. Nikdo v té době nepochyboval o tom, že se útočník tmavé pleti stane na následující roky klíčovým hráčem celé organizace.

Následující sezóna ale pro Duclaira nic dobrého nepřinesla. Kanadský útočník se trápil, za první tým Coyotes odehrál jen 58 zápasů a připsal si 15 bodů. Talentovaného hokejistu nenakopl ani přesun na farmu, kam ho vedení kvůli nedostačným výkonům během roku na pár zápasů přesunulo.

Začátek uplynulé sezóny nevypadal ze strany Duclaira nejhůř, když dokázal ve 33 zápasech vyrovnat statistiky z předešlého ročníku, nicméně vedení Coyotes stále nebylo s jeho hrou a přístupem spokojeno, a tak se upekla výměna s Chicagem. Dvaadvacetiletý útočník měl v dresu Blackhawks parádní start, nicméně časem zapadl do průměru a po sezóně se vedení Chicaga rozhodlo, že mu novou smlouvu nenabídne.

Na trhu s volnými hráči vydržel Duclair dlouhé čtyři dny, než se rozhodl podepsat jednoletou smlouvu s Columbusem za nejnižší možnou cenu. Útočník si za tento rok vydělá pouhých 650 tisíc dolarů.

Ačkoliv by se mohlo podle této uzavřené smlouvy zdát, že o Duclaira nebyl na trhu žádný zájem, tak opak je pravdou. Jeho agent Philippe Lecavalier prozradil, že bylo na stole kolem dvanácti nabídek, ale většina z nich obsahovala dvoucestnou smlouvu. A to bylo nepřijatelné řešení.

Duclair tak ve svém nízkém věku oblékne v NHL dres již čtvrtého klubu, což jeho reputaci rozhodně nepřidá. „Jsem v rozpacích z toho, jak se to všechno seběhlo. Poslední roky byly jako horská dráha, ale hodně jsem se toho o sobě dozvěděl," řekl sám útočník. „Rozhodně je to ale velké varování. Být ve dvaadvaceti letech volným hráčem není ideální," dodal.

V Columbusu i přes tato fakta mají z jeho podpisu velkou radost. „Anthony je špičkový bruslař a je šikovný na puku. Hledal tu správnou příležitost a my mu ji dáme," rozpovídal se finský manažer Jarmo Kekalainen. „Stále je velmi mladý a má hodně talentu, jsme z jeho zisku nadšení."

A má pravdu. Columbus do svých řad získal dvaadvacetiletého útočníka, který za sebou má již jednu dvacetigólovou sezónu. Blue Jackets při výši smlouvy vůbec nic neriskují, mohou pouze získat mladého špičkového útočníka, pokud Duclair využije nabídnutou šanci a vrátí se k výkonům, jaké v minulosti podával.

A vedle koho jiného by se měl Duclair herně probudit, než pod taktovkou řízného Johna Tortorelly! Začne hvězda jménem "Anthony Duclair" znovu zářit, a nebo spadne k zemi?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.