bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ducks se dál topí v krizi. Přišli navíc o Ritchieho

9. prosince 2019, 17:25

Jan Vojkůvka

Hokejisté Anaheimu mají za sebou velmi neúspěšný měsíc. Tým, který bojoval o čelo Západní konference, se během listopadu propadl tabulkou do spodních pater a změnu zatím nepřinesl ani začátek prosince. Aby toho nebylo pro Ducks málo, přišli navíc na dva měsíce o dalšího hráče.

Útočník Nick Ritchie se zranil v pátek během zápasu s Washingtonem. Po střetu s Radko Gudasem si hráč Anaheimu poranil vazy v levém koleni a doba absence se odhaduje na 6-10 týdnů.

„Nickovo zranění je velmi podobné tomu, jaké utrpěl Josh Manson,“ připomněl v neděli dalšího dlouhodobě zraněného hokejistu generální manažer Bob Murray. „O délce zranění se rozhodně v prvních dvou týdnech rehabilitace,“ dodal. 

Ztráta Ritchieho je další komplikací Anaheimu, který prožívá velmi těžké období. To připomíná minulou sezonu, v níž Ducks chyběli v play off po šesti letech. Do této sezony přitom vstoupili plní elánu a během prvního měsíce hráli o samotnou špičku své konference.

Ještě 1. listopadu měli na kontě 18 bodů a byli pouhý bod za Edmontonem a St. Louis, kteří se vyhřívali na čele Západní konference. Také z prvních 15 zápasů dokázali vydolovat hned 9 výher. Od té chvíle ale nastalo velké trápení, jež kalifornskou organizaci srazilo zpět na pozice z minulé sezony.

Od 3. listopadu Ducks prohráli 12 zápasů z 15 odehraných a svůj zmar prodloužili v neděli na ledě Winnipegu, jemuž podlehli 2:3. To už bez Ritchieho, jehož ve třetí formaci s Adamem Henriquem a Ondřejem Kašem nahradil Max Comtois.

Anaheim je po 30 odehraných zápasech na předposledním místě Západní konference a horší jsou už jen Kings z Los Angeles, kteří na chvostu skončili i v minulé sezoně. Svěřence trenéra Dallase Eakinse může těšit vlastně jen to, že na elitní osmičku i přes bídnou bilanci neztrácí tolik bodů (6) a stále mají dost času na to, aby se svými výsledky něco udělali. Zatím ovšem hledají cestu z krize marně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.