bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duchene, Panarin, Stone a další hokejisté, kteří mohou v průběhu sezony změnit angažmá

20. září 2018, 11:45

Jiří Sameš

O zajímavé dění v National Hockey League není nikdy nouze. Neustále se totiž objevují nové a nové spekulace. Ačkoliv sice nová sezona ještě nezačala, pojďme se podívat na šestici hokejistů, kteří by mohli během roku změnit dres.

Matt Duchene (Ottawa Senators)
Věk: 27
Sezona 2017/2018: Z:82 G:27 A:32 B:59

Ducheneovi končí po sezoně 2018/2019 pětiletá smlouva na celkem 30 milionů dolarů. Kanadský hokejista by podle svých slov v Ottawě rád zůstal. Senators se však poslední dobou zbavují svých hvězdných hráčů. Z týmu už odešli obránce Erik Karlsson či útočníci Derick Brassard, Mike Hoffman.

„Určitě bych rád zůstal. Tady v této provincii jsem se narodil. Mám to navíc pouze tři hodiny od domova, takže by bylo úžasné domluvit se zde na nové smlouvě,“ řekl před startem tréninkového kempu Duchene.

Celkově třetí muž draftu 2009 byl loni společně s Ryanem Dzingelem nejlepším střelcem Senátorů. Celkem si pak v minulé sezoně připsal 59 kanadských bodů.

Zůstane ale Duchene součástí kanadského klubu i na konci příští sezony?

Čtěte také: Jsme mnohem lepším týmem, než si myslíte, říká Duchene. Rád by podepsal novou smlouvu

Alexander Edler (Vancouver Canucks)
Věk: 32
Sezona 2017/2018: Z:70 G:6 A:28 B:34

Canucks se v nadcházející sezoně pokusí zastavit šňůru tří nepostupů do play-off v řadě. Zřejmě se jim to ale nepovede a dovolená pro ně začne opět o něco dříve.

Edler je bezesporu hlavní personou defenzivy Kosatek. V klubových statistikách je mimochodem vůbec nejproduktivnějším obráncem týmu – 84 branek, 250 asistencí, celkem 334 kanadských bodů.

Dvaatřicetiletému Švédovi ale po sezoně skončí šestiletý kontrakt na celkem 30 milionů dolarů. Ve smlouvě má sice doložku o nevyměnitelnosti, pokud ale však Canucks budou krátce před uzávěrkou přestupů daleko za pozicemi zajišťující vyřazovací boje, mohou se s Edlerem klidně domluvit a vyměnit jej do mužstva s nadějí na Stanley Cup za volby v draftu a nějaké prospekty.

Brock Nelson (New York Islanders)
Věk: 26
Sezona 2017/2018: Z:82 G:19 A:16 B:34

Sledovat Islanders bude v průběhu nové sezony a po jejím skončení jistě velmi zajímavé. Kontrakt totiž vyprší třem kvalitním útočníkům – Nelsonovi, Andersi Leeovi a Jordanu Eberlemu. Ostrované budou muset navíc brzy jednat o nové smlouvě také s loňským vítězem Calder Trophy, Mathewem Barzalem.

Je tedy možné, že někdo z trojice Nelson, Lee, Eberle před uzávěrkou přestupů Isles opustí. Obzvláště, pokud se týmu nebude dařit. „Černého Petra“ by si klidně mohl vytáhnout právě Nelson, který měl loni z výše zmiňované trojice nejhorší statistiky.

Americký útočník si v minulé sezoně připsal v 82 zápasech za 19 branek a 16 asistencí celkem 35 kanadských bodů. Oproti předchozí sezoně si tak pohoršil o 10 bodů.

Novou smlouvu podepsal Nelson s Islanders 23. července – na jeden rok, 4,25 milionů dolarů.

Artěmij Panarin (Columbus Blue Jackets)
Věk: 26
Sezona 2017/2018: Z:81 G:27 A:55 B:82

Panarin byl loni suverénně nejproduktivnějším hráčem Blue Jackets, když v 81 zápasech zaznamenal celkem 82 kanadských bodů. Po sezoně 2018/2019 ovšem ruskému útočníkovi vyprší dvouletá smlouva na celkem 12 milionů dolarů. Tu podepsal ještě s Chicagem Blackhawks 28. prosince 2016.

Vítěz Calderovy trofeje z roku 2016 se údajně nechce Modrokabátníkům upsat na dlouhou dobu a rád by se raději přesunul jinam. V průběhu přípravy navíc už o nové smlouvě s generálním manažerem týmu, Jarmo Kekäläinenem, jednat nechce.

„Celé je to o tom, že Artěmij nechce v Columbusu strávit dalších osm let,“ uvedl během léta Panarinův agent, Daniel Milstein.

Blue Jackets si jistě nebudou chtít nechat Panarina utéct bez náhrady. Vrásky na čele jim navíc bude dělat také brankář Sergej Bobrovskij, který by se rád stal nejlépe placeným mužem v brankovišti.

Mark Stone (Ottawa Senators)
Věk: 26
Sezona 2017/2018: Z:58 G:20 A:42 B:62

O odchodu hvězd z Ottawy už padlo slovo u Duchenea. Celek z kanadské metropole se zkrátka momentálně nachází v přestavbě, přičemž nikdo z hokejistů nemá své místo jisté.

Stone se dohodl na nové smlouvě se Senators začátkem srpna jen těsně před arbitráží. Podepsal přitom kontrakt pouze na jeden rok na celkem 7,35 milionů dolarů.

„Jsme šťastní, že máme Marka pod smlouvou. Je skvělým vůdcem, má charakter a je velmi talentovaný, co se hry na obou stranách kluziště týče. Tento podpis nám umožňuje pokračovat v jednání o dlouhodobé smlouvě,“ řekl po zajištění si Stoneových služeb generální manažer Sens, Pierre Dorion.

Jak se ale budou věci mít po skončení sezony 2018/2019? 

Mats Zuccarello (New York Rangers)
Věk: 31
Sezona 2017/2018: Z:80 G:16 A:37 B:53

Zuccarello se stane po příští sezoně neomezeně volným hráčem. Vyprší mu totiž čtyřletá smlouva na celkem 18 milionů dolarů, podepsaná 2. března 2015.

Rangers jsou týmem, který se v tuto chvíli také nachází v přestavbě, podobně jako Senators či Canucks. Výměna jednatřicetiletého norského útočníka by tedy mohla Jezdcům přijít vhod.

Rodák z Osla by podle svých slov na Manhattanu rád zůstal. V týmu také tráví zatím celou svou kariéru. Odehráno zde má osm sezon, 463 zápasů. V nich stihl posbírat za 102 branek a 213 asistencí celkem 315 kanadských bodů.

Čtěte také: Fyzicky znovu v pohodě. Lundqvist chce být součástí přestavby New York Rangers

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.