bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dubnykovo trápení zamotalo situaci. Kdo letos získá Vezinovu trofej?

21. března 2017, 16:00

Vojtěch Balon

Základní část NHL už se chýlí ke svému konci, a tak se rozbíhají debaty o tom, kdo si odnese individuální trofeje. Jasného zatím není vůbec nic: boj o post nejužitečnějšího hráče, nejlepšího nováčka, nejproduktivnějšího hráče a další trofeje zůstává otevřený. Stejně tak jako hlasování o nejlepšího gólmana ligy.

Ještě před pár týdny se přitom zdálo, že o vítězi Vezinovy trofeje není pochyb. Devan Dubnyk v dresu Minnesoty podával životní výkony a parta Bruce Boudreaua se z velké části díky jeho zákrokům vyhřívala na čele Západní konference. Ano, Dubnyk má stále šanci, ale v poslední době se mu příliš nedařilo, což potvrzují i statistiky: jeho březnová úspěšnost zákroků se vyšplhala na pouhých 89,8 %, hluboko do ligového podprůměru.

Trápení vytáhlého Kanaďana pořádně zdramatizovalo "boj" o Vezinovu trofej a vrátilo šanci hned několika brankářům. Pojďme se podívat na tři z nich:

Nejprve zmiňme Sergeje Bobrovského z Columbusu, který chytá skvěle od začátku sezóny a dává vzpomenout na výlukou zkrácený ročník 2012/2013, kdy Vezinovu trofej získal. Letos je rodák z Novokuzněcku konečně zdravý a postupně se prokousal na čelo statistik úspěšnosti zákroků i průměru obdržených gólů na zápas. To díky jemu podceňovaní Blue Jackets stále bojují o Prezidentovu trofej pro vítěze základní části.

Dalším na seznamu je Braden Holtby, obhájce Vezinovy trofeje z minulého ročníku. Opora Washington Capitals ale necelý rok po zisku prestižního ocenění stále nezpomaluje, ba naopak. Oproti loňskému ročníku si dokonce drží lepší statistiky, navíc vychytal hned osm čistých kont. Je neuvěřitelné, že Holtby je ještě lepší než loni a přesto není největším favoritem na vítězství.

Černým koněm hlasování o Vezinovu trofej bude Cam Talbot z Edmontonu, který si drží velmi solidní statistiky navzdory neskutečnému zápřahu. Talbot odchytal 64 zápasů ze 71 možných, jasně nejvíce z celé ligy. Těžko soudit, kde by Oilers byli bez své gólmanské jedničky, na postupových příčkách do play-off by to ale nejspíš nebylo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.