bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Drsná čistka v Buffalu. S Botterillem jde na dlažbu dalších 21 lidí

18. června 2020, 12:00

Jiří Lacina

Trochu to připomíná sérii filmů Očista. Nebo Sovětský svaz za velkého Stalina. Jak chcete. Majitelé Pegulovi zatoužili po novém směru a vzali to zgruntu. Redakční kolega vás již ve středu informoval o vyhazovu generálního manažera Jasona Botterilla, další zprávy následovaly záhy.

Dvaadvacet.

Počet zaměstnanců Sabres, kteří si mohou hledat novou práci.

„Seznam vyhazovů v Buffalu Sabres se aktuálně zastavil na čísle 22, jak tým postupně aktualizuje adresář,“ sděluje ve čtvrtek ráno našeho času deset hodin starý článek Buffalo News.

Jasona Botterilla nahradí ve funkci generálního manažera Kevyn Adams. Došlo také na skauty, což nebývá při výměně GM nic neobvyklého. Počet propuštěných ale překvapil. Klub opouští deset amatérských skautů, ředitel amatérského skautingu i jeho asistent.

Z profi skautingu končí sedmašedesátiletý John Van Boxmeer, bývalý hokejista Sabres, asistent trenéra a hlavní kouč Rochesteru v AHL. Z třinácti propuštěných lidí pracujících dosud ve skautingu bylo jedenáct angažováno Botterillem.

„Bezprecedentní krvácení. Pokud chtěl Pegula zeštíhlit, tak toho dosáhl. Personál skautingu se smrskl na sedm lidí,“ napsal na twitteru Frank Seravalli, reportér kanadského Sports Network. 

Komentátor Pierre LeBrun se omezil na jediné slovo: „Brutální.“

Kapitán Jack Eichel se může radovat. Za pět let v Buffalu, po něž pravidelně dává – pravděpodobně oprávněně – najevo svou nespokojenost, zažil už tři trenéry a nyní pozná i třetího generálního manažera, nejspíš s notně obměněným štábem. Zda to všechno k něčemu bude, ukážou nejbližší roky.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.