bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Drouin se probouzí, pro Tampu v pravý čas. Musí ale přidat i další

19. prosince 2016, 17:00

David Jahoda

Nikdo by asi před rokem neřekl, že bude mladý útočník a bývalá trojka draftu Tampy Bay Jonathan Drouin jedním z důležitých článků floridského mužstva. Start do letošního ročníku taky neměl kdovíjak oslnivý, navíc jej na začátku listopadu přibrzdilo zranění. V posledních dnech se ale Drouinovi daří, což se Bolts obzvlášť nyní náramně hodí. Ale tak úplně to nestačí...

Týmu předloňského poraženého finalisty Stanley Cupu momentálně chybí několik důležitých hráčů. Dlouhodobě Bolts postrádají kapitána Stevena Stamkose, osm duelů za sebou už nebyl k dispozici Ryan Callahan, poslední tři utkání chyběl Nikita Kučerov, dvakrát v řadě nebyl v sestavě ani český forvard Ondřej Palát.

Všechno jsou to pro mužstvo trenéra Jona Coopera citelné ztráty, i proto se momentálně Blesky nacházejí čtyři body za Bostonem, který drží třetí pozici v Atlantické divizi, která zajišťuje postup do play off.A konečně tedy k Jonathanu Drouinovi. Jednadvacetiletý hokejista v posledních sedmi zápasech zaznamenal osm bodů (4+4), v předchozích 14 měl jen sedm bodů. Mírně jej zbrzdilo i zranění, který jej na začátku listopadu na dva týdny vyřadilo ze hry. 

Drouinova zlepšená produktivita ale zatím nejde ruku v ruce s výkony a zejména výsledky celého týmu Tampy Bay. Lighting z posledních jedenácti utkání urvali pouhá dvě vítězství, což pro jednoho z favoritů na zisk poháru Lorda Stanleyho jistě není vůbec uspokojivé. Přidat proto musejí i ostatní. V poslední době hodně stagnoval Alex Killorn, víc se jistě čeká také od Tylera Johnsona nebo nyní zraněného Ondřeje Paláta.

Drouin hraje také o novou smlouvu

Jonathan Drouin mimo jiné hraje také o svoji budoucnost. Po sezoně mu v Tampě končí nováčkovská smlouva, a tak svými výkony musí dokázat, že to, co předváděl v loňském play off, nebyla náhoda. Jistě si dobře pamatujete na dlouhosáhlý příběh, kdy Drouin trucoval, odmítal hrát na farmě, jenže pak rázem otočil a přišel za generálním manažerem Stevem Yzerman s omluvou, kterou bývalý kapitán Detroitu přijal.

Následně si za to mohl mnout ruce. Drouin v 17 zápasech play off dokázal nasbírat 14 bodů. Jak to však bude po sezoně se zatím neví. Yzerman a jeho kolegové už možná plán mají, možná s tím souvisí i případná výměna brankáře Bena Bishopa. Kdo ví? Každopádně Tampa místo pod platovým stropem skoro žádné nemá.

Drouin už jednou ve spolupráci se svým agentem ukázal, že si dokáže jít za svým, leč někdy neúspěšně. Těžko však předpokládat, zda by šel po sezoně s Yzermanem do dalšího křížku. Lightning totiž budou po sezoně vlastnit na Drouina vyjednávací práva, bude takzvaně chráněným volným hráčem. No a vzpomeňte si, jak to nakonec letos dopadlo s Jacobem Troubou...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.