bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Drew Doughty o Kovalčukovi: Na kole porazil každého, vůbec nevypadá na pětatřicet

15. září 2018, 15:00

Jiří Lacina

Ilja Kovalčuk se zabydluje v Los Angeles a komplimenty prší ze všech stran. Atraktivní útočná posila, jejíž angažmá s sebou ovšem nese také hodně kontroverze, už je zhruba týden v Kalifornii. Kovalčukova vizitka z NHL je více než solidní: 816 bodů (417+399) v 816 zápasech. Posledních pět let byl jednou z největších hvězd KHL, nato podepsal v létě tříletou smlouvu s Kings.

Americký klub odstartoval v pátek tréninkový kemp, ruský snajpr už ale s budoucími spoluhráči týden bruslil a trénoval. Dojmy jsou zatím vynikající. Anže Kopitar, s 92 body (35+57) nejproduktivnější hráč LA a jeden z nejlepších hráčů uplynulého ročníku v celé lize, je z nové posily nadšený.

„Určitě nám nabídne hodně dovedností,“ těší se slovinský útočník. „Jeho asi největší zbraní je střela, takže se zřejmě budeme snažit nacvičit určité situace tak, aby mohl co nejvíc střílet. Ostatně byl vždycky jedním z nejlepších kanonýrů téhle ligy.“

„Vím, že teď pět let hrál jinde, ale co jsem viděl, rychlost neztratil. Kdyby nic jiného, vidím na něm obrovskou motivaci. Je nadšený, že je tady, bude to pro nás rozhodně skvělá věc,“ těší se kapitán Los Angeles.

Také obránce Drew Doughty, další osobnost královské kabiny, přivítal ruského forvarda s maximálním respektem. „Snažíme se mu pomáhat na ledě i mimo něj. Vypadá v pohodě, pořád se směje, zdá se, že si to tady užívá.“

Chci být sám sebou

Pětatřicetiletý Kovalčuk má podle vlastních slov před sebou ještě pár let, kdy může patřit ke špičce. Za pět let nasbíral v Rusku v 262 utkáních 285 bodů. V produktivitě neslevoval, naopak, poslední dvě sezóny (78 a 63 bodů) měl asi vůbec nejlepší. Což dává naději, že je stále na vrcholu sil.

Na přímou otázku, co může týmu nabídnout, se široce usmál. „Pokusím se být sám sebou. Všichni sem přišli v dobré formě. Po včerejších fyzických testech vypadá každý dobře. První den jsou všichni trochu nervózní. Začátek je to ale dobrý, jsem nadšený. Nechci zatím hledět moc dopředu. Vynasnažím se o co nejlepší kemp a začátek sezóny.“

O jeho fyzické připravenosti není pochyb. Drew Doughty byl ohromen. „Nezdá se, že by ztratil krok, a když toho chlapa sledujete v tělocvičně, je to tank. Na kole porazil snad každého, vůbec nevypadá na 35 let,“ dodal uznale.

Ofenziva Kings nebyla loni bůhvíjaká. Pouze tři vstřelené góly v sérii úvodního kola s Las Vegas vypovídají o mnohém. Právě tady by měl Kovalčuk nejvíc pomoct, odhadovat něco dopředu je však ošidné. „Bude to těžké. Nejradši byste se vrátili v čase a napravili, co jste pokazili, hlavně ty čtyři špatné zápasy s Vegas…“

„Rozhodně chceme dokázat, že jsme lepší tým, než jsme předvedli loni,“ slibuje osmadvacetiletý Doughty, jenž v létě podepsal s klubem osmiletou smlouvu na 88 miliónů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.