bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dres za 2,7 milionu korun! Hádejte, jaký gól v něm Alexandr Ovečkin vstřelil

29. května 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Udiveně, až možná trochu nechápavě se díval na kostku nad ledem. Ani sám Wayne Gretzky nemohl uvěřit tomu, co se právě událo. Psal se 16. leden 2006 a jasné byly jen dvě věci – puk skončil v síti Phoenixu a z trefy se radoval Alex Ovečkin, dvacetiletý nováček z Ruska. Až opakované záběry mnohým odhalily, jak branka dnes přezdívaná prostě "The Goal" padla. "Úžasná akce," smekl Gretzky, tehdy kouč Kojotů, před Ovečkinem.

Právě trikot, v němž Ovečkin vsítil svou ikonickou trefu, byl nedávno k mání.

Dražila ho společnost Goldin Auctions a předchozímu majiteli, sběrateli hokejových artefaktů z Kanady, vynesl přes 111 tisíc dolarů. Sám ho koupil ani ne za třetinu. Pro lepší představu, v současném kurzu se tato suma rovná 2,7 milionu korun.

I astronomická cifra, za kterou se nyní dres s osmičkou a jmenovkou OVECHKIN prodal, ukazuje výjimečnost onoho okamžiku z ledna 2006.

Ovečkin tehdy zvýšil nevídaným způsobem na 6:1 a jen pojistil výhru washingtonských Capitals. Když měl popsat, jak skóroval, odvětil jen: "Spadl jsem na záda a vypálil. Byl to nejlepší gól, který jsem kdy dal."

A byť v NHL letos překonal hranici 700 branek, jako teprve osmý muž v dějinách slavné soutěže, platí jeho věta dodnes. Moskevský rodák se blýskl řadou brilantních sól, střel i kombinací, ale jeho zásah z nováčkovské sezony je nepřekonatelný.

Každý rok ho televizní stanice i oficiální ligový server NHL.com připomínají. A Ovečkin musí pravidelně odpovídat, jak vlastně tu neskutečnou parádu provedl. "Bylo to štěstí? Umění? Nevím. Říkejte si tomu, jak chcete," zněla jedna z jeho odpovědí.

Mimochodem, když už se bavíme o Ovečkinovi. Je to pár dní, co se prošedivělý kanonýr stal podruhé otcem.

Jeho krásná paní Anastasia přivedla na svět dalšího syna, Ilju. Je matkou také brzy dvouletého Sergeje."Iljo Alexandroviči, vítej na tomto krásném světě," napsal Ovečkin na Instagramu. Gratulujeme!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.