bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dres Golden Knights budu nosit s hrdostí, říká Fleury

22. června 2017, 14:00

Robert Rampa

Potvrzeno. Brankářskou jedničkou a hlavní tváří organizace Golden Knights se po dnešní noci stává Marc-André Fleury. Po čtrnáct let patřil mezi Penguins, nyní pomůže zcela novému týmu stát se respektovaným soupeřem. Las Vegas vedle Fleuryho získalo ještě volbu v druhém kole draftu 2020. Důležité pro rozšiřovací draft bylo, že se brankář vůbec nebránil novému působení právě v Las Vegas. „Fleury sem chtěl jít, stále nám to opakoval,“ říká generální manažer George McPhee. V takové situaci se nenachází například James Neal, který počítal s Nashvillem i do dalších sezon.

Fanoušci Las Vegas jsou očividně z tak ohromné posily nadšení. Celá hala ve stoje aplaudovala, když Fleury stoupal na jeviště. „Je to vzrušující, očividně už máme skvělé fanoušky. Já jsem šel jenom rychle zamávat a vypadnout. Bylo to příjemné přijetí,“ těší 32letého šampiona. „Dám všechno, co mám, abychom vyhráli. Pokusím se dostat mezi lidi, budu šířit jenom dobré o Golden Knights. 

Se Sidney Crosbym působil vůbec nejdéle ze všech. „Bude hrozně moc důležitou součástí týmu. Vím, že je z nové výzvy nadšený. Nemohli si vybrat lepšího člověka. Navíc jim pomůže stmelit hokejovou komunitu ve městě stejně, jako to udělal v Pittsburghu. Těžko se mi věří, jak rychle to utíká. Znamenal pro nás opravdu hodně a není lehké o tom mluvit. Když se podívám na jeho nový dres, je to vážně divný pocit,“ mrzí Crosbyho odchod přítele, s kterým třikrát vyhrál Stanley Cup. 

Ztráta spoluhráče dost mrzí i Malkina, dnes se tato fotka objevila na jeho oficiálním twitterovém účtu.

Fleury má na kontě 375 vítězství, což ho řadí na patnácté místo v NHL. „Chci vyhrávat dál, získat s týmem nové úspěchy, nehodlám být trojka. Doufám, že se dostaneme do play off, na tom záleží,“ věří Fleury Las Vegas. „Je to rychlá otočka od vyhrávání, přes oslavy až ke stěhování a příletu sem do Vegas. Stále se mi to zdá neskutečné. A je to těžké, protože jsem měl velké štěstí, že jsem byl čtrnáct let součástí Penguins.“

Fleury se na stěhování připravoval dlouho před tím, než věděl, do jakého týmu půjde. Sledoval novinky, mluvil s vedením a zjišťoval, kam by eventuálně mohl jít. Společně se ženou Veronikou zůstanou několik dní navíc v Las Vegas a zkusí zařídit bydlení. Do Pittsburghu Fleury přicházel jako osmnáctiletý mladík, jenž randil se svou budoucí ženou. Do Las Vegas přichází ve 32 letech jako manžel s dvěma dcerami. 

„Je to ten největší rozšiřovací draft, jaký jsme zažili. Golden Knights by měli být v příštím ročníku konkurenceschopní. Vyhrají hned první rok Stanley Cup? Nejsem si jistý, zda by měl toto někdo předpovídat. Rozhodně by ale Golden Knights měli po většinu sezony hrát smysluplné zápasy. A v to jsme doufali, to si fanoušci zaslouží,“ vyjadřuje se k Las Vegas ještě komisař NHL Gary Bettman. 

„Dres Golden Knights budu nosit s hrdostí.“ – Marc-André Fleury.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.