bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Drama až do konce! Tampu s Washingtonem čeká rozhodující bitva o finále

23. května 2018, 21:00

Jan Vojkůvka

Až rozhodující sedmý zápas musí určit, jestli se proti Vegas ve finále Stanley Cupu představí hokejisté z Tampy nebo Washingtonu. Vyrovnaná série finále Východní konference se bude rozhodovat na ledě Lightning, kde Capitals dokázali už dvakrát zvíítězit.

02:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals

Stav série: 3-3

Série plná zvratů pořádně drásá nervy fanoušků obou celků, a zároveň pořádně baví diváka nezaujatého. Hokejisté Washingtonu vedli po prvních dvou zápasech na ledě soupeře 2:0, ale následně prohráli třikrát v řadě a byli na pokraji vyřazení. To odmítli výhrou 3:0 v posledním duelu, kterým zařídili poslední dějství na Floridě, kde se bude v noci ze středy na čtvrtek rozhodovat o soupeři pro Rytíře z Vegas.

Touhu po finále mají samozřejmě oba celky, ale možná hráči okolo Alexandra Ovečkina si říkají, že nastal čas na jejich úspěch. Tento tým nikdy nevyhrál Stanley Cup, v samotném finále byl pouze v roce 1998 a během éry ruského forvarda se vůbec poprvé podívali do konferenčního finále.

Na druhé straně Tampa je mnohem zkušenější, co se týče bojů o vysněný pohár. Sice jejich jediný titul se datuje do roku 2004, ale od té doby jsou už počtvrté v konferenčním finále a v roce 2015 dokonce dokráčeli do samotného boje o Stanley Cup (prohráli 2:4 na zápasy s Chicagem). 

A tak rozhodující boj mezi oběma týmy bude zápolením mírně favorizovanější Tampy s hladovým Washingtonem. A zkušenosti rozhodně nejsou bezvýznamným faktorem. „Zkušenosti jsou dobrá věc, ale určitě na ně nehodlám spoléhat. Jde jen o to, aby se vyjelo na led a odvedla se práce na nejvyšší možné úrovni, jaké jste schopni,“ podotýká Anton Stralman, který s Tampou kroutí už svou čtvrtou sezonu.

„Víme, co od takového zápasu můžeme očekávat, a právě kvůli takovým typům duelů je dobré mít výhodu domácího prostředí,“ myslí si Victor Hedman. „Už jen to, že budeme před našimi fanoušky, nás ohromně motivuje. V utkání musíme podat životní výkon.“

A to hráči Tampy skutečně potřebují. Bojovat totiž budou i proti muži, který patří k nejlepším, ale kýžený úspěch mu neustále uniká. „Máte sny, máte myšlenky, přemýšlíte nad tím během sezony a před play-off. A pak to přijde a vy prostě nechcete svou šanci zahodit,“ zamyslel se Ovečkin před sedmým zápasem.

„Nebude to vůbec snadné, nebude to jako zápas v základní části. Možná, že to bude největší zápas našeho života,“ burcuje přes média ruský střelec. Není divu, že má před sebou možná nejdůležitější zápas kariéry. Ve dvaatřiceti letech je poprvé v pozici, kdy se může dostat do finále Stanley Cupu. A chce toho využít. „Pořád nejsme uspokojení. Stále jsme nedosáhli našeho cíle. Ale večer můžeme udělat velký krok kupředu,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.