bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Doufejme, že na to naváže, pochválil Simona po vstřeleném gólu Sullivan

15. ledna 2018, 18:10

Jiří Lacina

Je to trochu klika, ale nutno říct, že si tu příležitost odpracoval. Už dva a půl roku dře Dominik Simon na farmě ve Wilkes-Barre, nyní dostává v Pittsburghu poprvé souvislejší šanci. A rozhodně to není někde ve třetím nebo čtvrtém útoku!

Třiadvacetiletý Čech má tu čest nastupovat vedle jedné etablované a jedné vycházející hvězdy. Sidney Crosby je už dobře deset let považovaný za možná nejlepšího hokejistu světa, dvacetiletý Daniel Sprong se těší pověsti obrovského talentu s exkluzivní střelou.

V neděli se po jejich boku Simon poprvé zapsal mezi střelce. Po nevydařené první třetině, po níž domácí Penguins prohrávali s Rangers 1:2, srovnal skóre a zavelel k obratu. Ještě do druhé sirény naklonil vedení na stranu domácích Phil Kessel, ve třetím dějství Tučňáci dorazili hosty dalšími dvěma góly.

„Je to skvělé,“ rozplýval se útočník, jenž odehrál svou poslední domácí sezónu v Plzni. „Ještě lepší je to, že jsme vyhráli. Vstřelit první gól v NHL je neuvěřitelný pocit.“

Poprvé v sezóně to vypadá, že motor Pittsburghu šlape na všechny válce. Čtyři výhry v řadě a hromada nastřílených branek jsou toho důkazem. Pens nasázeli soupeřům v posledních čtyřech duelech 19 branek. Od druhé příčky v Metropolitní divizi je náhle dělí jen dva body.

„Každý hraje lepší hokej, je to jednoduché,“ řekl ke zlepšeným výkonům křídelní útočník Carl Hagelin, jenž si připsal gól a nahrávku. „Proč to tak je, to si nejsem jistý, nicméně chlapi se ohledně své hry cítí dobře a na ledě si víc dovolí.“

Simon se prosadil necelých sedm minut před koncem druhé třetiny. Crosby zavezl kotouč do útočného pásma, trpělivě počkal a rozehrál puk na obránce, který od modré vypálil. Český útočník následně dokázal odražený kotouč bleskově vrátit do sítě.

V předešlých dvou sezónách odehrál pražský rodák za Pittsburgh dohromady pět zápasů s bilancí 0+2. Letos stihnul už deset duelů, v nichž pětkrát asistoval. Premiérová trefa přišla v šestnáctém utkání.

„Jeho ofenzivní instinkty, schopnost tvořit hru, dovednosti na malém prostoru, to všechno má na velmi dobré úrovni. Právě tohle mu umožňuje hrát s chlapem, jako je Crosby. Doufáme, že na to naváže,“ věří Simonovi trenér Mike Sullivan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.