bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Došel Arizoně dech? Krvácíme, když nemusíme, zlobí se Tocchet

11. listopadu 2019, 16:00

Jan Vojkůvka

Coyotes měli nebývale skvělý vstup do této sezony. Z prvních 14 zápasů dokázali posbírat hned 9 výher a v Západní konferenci se prokousávali vzhůru tabulkou. Jenže tým, který měl suverénně jednu z nejlepších obran v lize, nedokáže najednou své hlavní zbraně využít.

Jistě, na každého někdy padne menší herní krize. Arizona má stále druhou nejlepší obranu v NHL, stále má před koncem první čtvrtiny soutěže výtečnou výchozí pozici... Ale mohla by ji mít ještě lepší, což si uvědomuje především trenér Rick Tocchet.

„Pořád jsme na tom dobře. Stále máme slušnou vyrovnanou bilanci,“ cituje Toccheta deník The Arizona Republic. „Ale ztrácíme body a krvácíme, i když nemusíme. Je jasné, že bychom tyto body chtěli mít na kontě pro případ, že by se stalo něco špatného, jako série zranění nebo nějaký těžký trip,“ podotkl.

Tři porážky v řadě by nebyly žádnou katastrofou, pokud by před týmem byla nějaká série snazších utkání. Čeká je ovšem náročný třízápasový trip během pouhých čtyř dnů, kdy si zahrají ve Washingtonu, St. Louis a Minnesotě.

„Nejsem si jistý, kdo program NHL dělá, ale bude to hodně těžké,“ pronesl útočník Brad Richardson po sobotní porážce s Minnesotou na domácím ledě. Rázem se tak z vyrovnané bilance může Arizona dostat do červených čísel, co se počtu výher a porážek týče.

A nejde jen o to, že Coyotes prohráli tři zápasy v řadě. Jde i o to, jakým způsobem k tomu došlo. Proti Calgary v úterý vedla Arizona 3:1, v závěrečných čtyřech minutách inkasovala dvě branky a nakonec prohrála po prodloužení. Ve čtvrtek doma proti Columbusu zase vedla 2:1 a tentokrát padla v základní hrací době 2:3.

Vrcholem byl ovšem sobotní duel s Minnesotou, jedním z nejhorších týmů ligy. Wild dokonce měli na soupisce jen 11 útočníků. Přesto Arizona neudržela vedení 3:1 a prohrála 3:4.

Tři zápasy, tři ztracená vedení, tři prohry. „Rozdáváme body kvůli vlastním chybám,“ štve Toccheta. „V podstatě jsme přišli o pět bodů kvůli špatným rozhodnutím několika kluků. To je deprimující.“

Herní krizi mohou prohloubit hned další zápasy, ve kterých se Arizona potká s rozjetými soupeři. Washington vede celou ligu a vyhrál šestkrát v řadě, St. Louis vede Západní konference a oslavil dokonce sedm vítězství v řadě.

„Musíme zjistit, jak se zase vrátit do formy. Záleží na každém bodu a to i v této fázi sezony,“ ví útočník Michael Grabner. „Kdyby mi někdo před dvěma nebo třemi týdny řekl, že budeme vést 3:1 a prohrajeme, nevěřil bych mu,“ dodal k mizérii Coyotes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.