bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dopravní přestupky a falšování informací. Fina Komarova čeká soud!

5. července 2015, 9:00

Václav Jáchim

Někteří hokejisté NHL mají poslední dobou oplétačky se zákonem. Ruský obránce Vjačeslav Vojnov nastoupí v pondělí k tříměsíčnímu vězení za napadení manželky, jeho kluboví spoluhráči z Kings Jarret Stoll a Mike Richards byli přistiženi s drogami. Do skupiny výtečníků se přidal také Leo Komarov (na snímku), jeho prohřešek vyplaval na povrch s lehkým zpožděním. Útočník Toronta se v červnu dopustil dopravního přestupku a během srpna ho doma ve Finsku čeká soud.

Osmadvacetiletý hokejista s ruskými kořeny se měl dopustit nezákonného jednání v Espoo. Podle listu Helsingin Sanomat se Komarov dostatečně nevěnoval řízení svého vozu a spáchal minimálně dva závažné přestupky. Údajně šlo o nebezpečnou a také o příliš rychlou jízdu.

Bronzového medailistu z olympiády v Soči kontrolovala policejní hlídka, hokejista Maple Leafs pak údajně podváděl při poskytování žádaných informací. Bližší podrobnosti nejsou známy, Komarov podle všeho zalhal o svých příjmech a na další dotazy policistů odpověděl záměrně jinak v porovnání se skutečností.

Jak uvádí zmíněný deník, za dopravní přestupky hrozí reprezentantovi Suomi peněžitá pokuta, ale také až šestiměsíční vězení. Neposkytnutí pravdivých informací může soud ohodnotit trestem až na tři měsíce nepodmíněně. Na Komarova bylo podáno trestní oznámení, po převzetí informací od policie tak učinil to soud v Espoo, kde se hráč provinil.

Soudní přelíčení proběhne v srpnu, bližší podrobnosti o prohřešcích jednoho ze současných nejoblíbenějších finských útočníků nebyly zveřejněny. Skoupý byl i samotný Komarov. "Nebudu se k tomu vyjadřovat, nic nechci komentovat," uvedl mistr světa 2011.

Rodák z estonské Narvy patří k největším finským hvězdám. S Dynamem Moskva dvakrát vyhrál Gagarinův pohár, startoval na šesti světových šampionátech včetně toho posledního v České republice. Komarov se loni podruhé vydal za angažmá do Toronta, v barvách Maple Leafs sehrál během uplynulé sezony 62 utkání NHL, vstřelil osm gólů a přidal 18 nahrávek.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.