bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Donald Trump chce fanoušky na stadiónech co nejdříve

6. dubna 2020, 10:00

Jiří Lacina

Je prezidentem nejsilnější ekonomiky světa, která nyní jako ostatní západní země trpí. Koronavirová nákaza se Spojeným státům vymyká z rukou. Jak jsme zvyklí, Donald Trump zásobuje svět svými komentáři s neúnavnou intenzitou a nejinak je tomu uprostřed pandemie.

Pokud jde o sport, sdělil právě následující: „Chci fanoušky v halách a na stadiónech tak brzo, jak jen to bude možné. Nelze stanovit přesný časový rámec, ale raději dříve než později.“

Respektovaný zámořský komentátor dění v National Hockey League Pierre LeBrun tak optimistický není. Za sebe k výroku dodal, že všechno závisí na zdravotních autoritách. „V nejbližší době nevidím fanoušky v arénách a na sportovištích jako příliš reálné.“

Trumpův komentář nastartoval na LeBrunově twitteru prudkou diskusi.

„Naprosto bezcenné, ale cool.“

„Chtěl bych milión dolarů, raději dříve než později. Ale moc reálné to asi není…“

„Je jako dítě, které referuje před třídou o knížce, kterou vůbec nečetl.“

Invenci diskutujícím upřít nelze. Stejně jako strach o lidské životy, který z komentářů prosakuje. USA eviduje každým dnem několik desítek tisíc nových případů infekce, s celkovými více než 300 tisíci nakaženými spolehlivě vede nelichotivý světový žebříček, třebaže o číslech přiznaných z Číny lze pochybovat. Jen za neděli zemřelo v USA na covid-19 přes tisíc lidí.

Trump dlouho pandemii zlehčoval. Ještě před nějakými dvěma týdny chtěl na Velikonoce „plné kostely lidí“. Po nedávné procházce newyorskými nemocnicemi zvážněl a prohlásil, že „viděl věci, jaké v životě neviděl“. Následně tlumočil doporučení odborníků nosit roušky, sám ji ale odmítl.

Spojené státy americké, které díky obchodní válce s Čínou nemají moc kde brát, nyní nakupují ochranné pomůcky, kde se dá. Mnohdy je proto i výrazně přeplácí, což komplikuje situaci v dalších zemích.

Jak rychle zaberou přijatá opatření a zda budou stačit k tomu, aby v brzkém časovém horizontu naplnila prezidentovo přání o plných stadiónech, je tuto chvíli nemožné posoudit. V Evropě už je řada zemí za bodem zlomu, kdy přírůstky nakažených klesají a počty uzdravených rostou. Ne, ještě to není výhra, ale je to světlo na konci tunelu. Amerika má svůj bod zlomu stále daleko před sebou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.