bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do Traverse City opět zamíří nejlepší mladíci včetně čtyř Čechů

2. září 2019, 18:30

Jakub Hromada

Michiganská aréna v Traverse City opět bude hostit turnaj prospektů osmi týmů NHL. Letos se ho zúčastní Detroit, Chicago, St. Louis, Toronto, Columbus, Dallas, Minnesota a New York Rangers. Turnaj začne 6. září a finálový den završí setkání o čtyři dny později.

Kluby jsou rozděleny do dvou skupin po čtyřech týmech. Ve skupině Gordieho Howea se představí Red Wings, Blackhawks, Blues a Maple Leafs, ve skupině Teda Lindsayho uvidíme Blue Jackets, Stars, Wild a Rangers.

Detroit Red Wings

Detroit může být považovaný za domácí tým a této výhody bude chtít využít. Fanoušci místního klubu se těší hlavně na dvě velká jména. Joe Veleno byl vybrán na loňském draftu jako 30. v pořadí. Již tehdy byl považován za velkou krádež, protože jeho potenciál byl lehce za první desítkou. Možná o něco větší důraz bude kladen na Filipa Zadinu, který má před sebou velký ročník. Tento turnaj by měl být takovou menší předehrou pro boj o místo v sestavě Red Wings.

Česká stopa – Filip Zadina (na snímku).

Chicago Blackhawks

Chicago si neúčastí v play-off postaralo o zisk dvou vysoce postavených hráčů na draftu. V roce 2018 to byl obránce Adam Boqvist, který je velmi blízko elitnímu týmu do sezóny 2019/20. Ještě výše volilo letos, ze třetího místa se rozhodlo vzít Kirbyho Dacha. Právě kanadský útočník bude největší hvězdou na nadcházejícím turnaji a i on si může vybojovat už letos místo u Blackhawks.

Česká stopa – Michal Teplý.

St. Louis Blues

Obhájce Stanley Cupu nepřiveze hvězdný výběr. Jeho nejlepším hráčem bude Rus Klim Kostin. Ten v roce 2017 uzavřel první kolo draftu a od té doby strávil dvě sezóny na farmě v AHL, kde příliš nezářil. I tak je to velmi perspektivní mladý hráč a určitě bude chtít svými výkony zaujmout i kouče Berubeho.

Česká stopa – Kryštof Hrabík.

Toronto Maple Leafs

Podobně jako St. Louis ani Toronto nebude na sebe lákat příliš pozornosti. Doba, kdy na těchto turnajích zářila jména jako Marner, Nylander či Matthews, je pryč. Tito hráči jsou již nedílnou součástí hlavního týmu, a i proto bude úspěch tohoto výběru spíše překvapením. Vycházející hvězdu tentokrát mohou mít Maple Leafs v brankovišti. Joseph Woll má za sebou úchvatné tři roky na bostonské univerzitě, a dokonce loni dostal možnost zatrénovat si s áčkem. To má problémy najít optimální brankářskou dvojku a právě Woll by se jí za dva roky mohl stát.

Česká stopa – Filip Král.

Columbus Blue Jackets

Modrokabátníci přivezou velmi zajímavý tým, hlavně co se brankoviště týče. Dvojice Veini Vehvilainen – Elvis Merzlikins má mnoho zkušeností z finské Liigy, respektive švýcarské NLA. Teď se přesunují do zámoří a za pár let to možná bude brankářský tandem Columbusu. Největší hvězdou bude Francouz Alexandre Texier, který už loni zaznamenal pár startů za Columbus, včetně play-off.

Dallas Stars

Dallas posílil příchodem Pavelskiho a je z něj jeden z uchazečů o Pohár. I tady v Traverse City budou útočit na celkové vítězství. Pomoct by jim k tomu měl hlavně Jason Robertson, jenž s velkou pravděpodobností odehraje část sezóny s A-týmem. Další hlavní osobnosti budou hráči vybraní v prvním kole posledních dvou draftů, a to centr Ty Dellandrea a obránce Thomas Harley.

Minnesota Wild

Němec Nico Sturm bude hlavní částí týmu Wild. Čtyřiadvacetiletý centr strávil poslední tři roky na univerzitě, a v poslední sezóně se dokonce dostal nad bodovou hranici bodu na zápas. Nedraftovaný hráč proto dostal smlouvu od Minnesoty, kde si v závěru ročníku vyzkoušel i dva zápasy. Letos bude hrát na farmě v Iowě.

New York Rangers

Jestli má někdo nejsilnější tým, tak je to právě výběr Rangers. Ten do Traverse City přiveze i dvojku letošního draftu, Kaapa Kakka, vedle něhož nastoupí i další hvězdný hráč z Evropy Vitalij Kravcov. S oběma Jezdci počítají do daleké budoucnosti a nikdo nepochybuje o tom, že začnou hned v letošní sezóně. Přijede také univerzitní hvězda z posledních sezón Adam Fox, který by rád zabojoval o post mezi šesti obránci, a brankář Igor Šesťorokin, jenž válel poslední tři sezóny v Petrohradě a nyní se přesouvá do Ameriky.

Program turnaje:

6. září

Dallas Stars – Minnesota Wild

New York Rangers – Columbus Blue Jackets

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings

7. září

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks

Detroit Red Wings – St. Louis Blues

Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild

New York Rangers – Dallas Stars

9. září

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets

Minnesota Wild – New York Rangers

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings

10. září

Zápasy o 7., 5., 3. a 1. místo na turnaji.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.