bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do nové sezony vstupujeme jako tým, který musí ostatní porazit, míní Aaron Ekblad

18. srpna 2019, 14:00

Jiří Sameš

Florida Panthers v průběhu letní přestávky přivedli do týmu velká jména, z nichž vůbec nejvýznamnějšími jsou určitě hlavní trenér Joel Quenneville a brankář Sergej Bobrovskij. Podle obránce Aarona Ekblada by si letos soupeři měli dávat pozor.

„Možná nás v minulosti lidé přehlíželi, teď bych ale řekl, že do nové sezony vstupujeme jako tým, který musí ostatní porazit," řekl Aaron Ekblad koncem tohoto týdne v rozhovoru pro web The Athletic.

„Přivedli jsme kvalitní hokejisty, mužstvo má velmi dobré jádro. Pokud tedy nebudeme vyhrávat, nepochybně přijdou změny," pokračoval.

„Měli bychom to mít na mysli. Jestli chceme zůstat pohromadě, musíme prostě vyhrávat," doplnil.

Panthers v minulé sezoně skončili v tabulce Východní konference na desátém místě, přičemž potřetí v řadě a pošesté za posledních sedm let nepostoupili do play-off. Tentokrát jim na osmičku scházelo 12 bodů.

Neúspěch odnesl Bob Boughner, jehož Florida odvolala z pozice hlavního trenéra a nahradila jej, už výše zmiňovaným, Joelem Quennevillem, jenž získal s Chicago Blackhawks třikrát Stanley Cup.

Na trhu volných hráčů poté úřadovala snad nejvíce ze všech týmů.

Podškrtla hlavně sedmiletý kontrakt se Sergejem Bobrovskim, dvojnásobným vítězem Vezinovy trofeje. Plácla si ale mimochodem i s obráncem Antonem Strålmanem a útočníky Noelem Acciarim, Brettem Connollym.

Všichni příchozí hokejisté mají skvělé zkušenosti z vyřazovacích bojů.

Je děsné takhle prohrávat

Jádro Panthers tvoří obránci Ekblad, Keith Yandle a útočníci Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau, Vincent Trocheck. Cítí klíčoví muži klubu určitou nutnost uspět?

„Trochu ano. Vlastně každý den na to myslíte. Ať už děláte cokoliv, jsou tady takové myšlenky," poznamenal Ekblad.

Loni hokejista v 82 zápasech vstřelil 13 gólů a zapsal celkem 37 kanadských bodů. 19. ledna se stal nejlepším střelcem mezi obránci v historii Cats.

Panthers udělali z Ekblada, třiadvacetiletého Kanaďana, jedničku Vstupního draftu NHL 2014. V nejlepší hokejové lize dosud strávil pět sezon, odehrál 391 zápasů, přičemž vsítil 66 gólů a připsal si celkem 171 kanadských bodů.

Čísla to jsou dobrá, avšak nikoliv ohromující. Od jedničky draftu byste dost možná čekali ještě lepší výsledky.

Je nutno podotknout, že Ekblad na ledě stráví v průměru 23 minut na utkání, pro Floridu je nesmírně důležitý při všech herních situacích. I přesto se však od něj letos bude čekat víc.

Za období, kdy je součástí Cats, se tým dostal do play-off pouze jednou, na jaře 2016. Každoroční dlouhé volno pochopitelně není příjemné.

„Určitě je ku prospěchu, když máte čas tělo dostatečně připravit na novou sezonu. Pokud ale máte k dispozici dobrý tým a na konci ročníku se přitom neucházíte o pohár, není to správně," zmínil Ekblad.

„Pro tohle hokej nehrajete. Tým a samotní hokejisté prožívají velmi kruté chvíle, cítíte zklamání."

„Upřímně, je děsné takhle prohrávat," uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.