bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Divoké utkání, usmíval se Krejčí po přestřelce s Pens. Už je po zranění fit?

5. listopadu 2019, 22:00

Jan Šlapáček , Matěj Hodoval

Hokejisté Bostonu se v noci z pondělí na úterý postavili Pittsburghu. Diváci v TD Garden se přitom rozhodně nenudili, souboj Medvědů s Tučňáky totiž přinesl hned deset branek, z čehož šest jinak skončilo v hostující síti.

Medvědi začali výborně, v čase 24:22 vedli už 3:0 a zdálo se, že toto utkání bude čistě v jejich režii. Jenže Pens se probudili a čtyřmi zásahy během necelé čtvrthodinky hry otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Přestřelka pokračovala i nadále, Bruins zapomněli na nepovedenou druhou periodu a o slovo se opět přihlásili v závěrečném dějství, v němž rozhodli o své výhře 6:4. „Bylo to takové divoké utkání, ale je to těžké, když je dvaaosmdesát zápasů proti dobrým soupeřům,“ usmíval se David Krejčí.

Český útočník navíc nepochybuje, že se podobný duel bude ještě opakovat. „Byl to takový zápas, který ještě párkrát v této sezoně uvidíme,“ tvrdí.

Byla to prostřední dvacetiminutovka, která málem stála svěřence Bruce Cassidyho body. „Ve druhé třetině jsme trochu odešli, ale pak jsme se o tom trochu pobavili, co máme hrát, a zapojili jsme nohy. Třetí třetina byla o dost lepší, tu jsme zvládli.“

Tradičně úřadovala elitní útočná formace Bruins. Trojice Marchand, Pastrňák a Bergeron nasbírala osm kanadských bodů. „Oni to nedokazují jen teď, ale už asi třetím rokem. Samozřejmě, když oni hrají dobře, tak většinu zápasů vyhráváme. Zbytek se vezeme na jejich vlně a snažíme se taky trochu pomoct s produktivitou. Konečně to začíná padat i jiným lajnám, což potřebujeme,“ dává spoluhráčům kredit Krejčí.

Český forvard s šestačtyřicítkou na zádech se nedávno vrátil z marodky, jak se cítil? „Ještě pořádně ne, ale už je to lepší. Nemůžeme říkat, co za zranění to bylo, ale to, co mám, budu podle doktorů cítit pár týdnů. Zlepšuje se to, akorát musím trochu zapracovat na kondici, protože jde poznat, že jsem zmeškal nejen pár zápasů v sezoně, ale i v přípravě jsem se zranil, takže to teď trochu dotahuji.“

Na závěr zápasu ukázal rodák ze Šternberku mimochodem i sportovního ducha. Místo pokusu o střelu na prázdnou svatyni Pittsburghu se rozhodl přihrát Bergeronovi. „Je samozřejmě hezké dát gól v NHL, ale já to nějak neřeším. Když vidím vedle sebe hráče, který má šanci dát gól, tak to vždy rád nahraji,“ líčil třiatřicetiletý mazák.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.