bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Divočárna ve Washingtonu. Ovečkinův hattrick zůstal ve stínu Tomáše Hertla

23. ledna 2019, 15:30

Jiří Lacina

Na jeho vstup do NHL si asi vzpomene každý. Bylo to parádní entrée! Ve druhém utkání sezóny v říjnu 2013 dal Tomáš Hertl Arizoně dva góly, o tři dny později nasázel newyorským Jezdcům při výhře 9:2 rovnou čtyři! Dlouho, opravdu dlouho trvalo, než zopakoval aspoň třígólový zápis. 15. ledna letošního roku si připsal druhý hattrick v kariéře proti Pittsburghu, o týden později slaví třetí.

Ve třech utkáních mezitím nebodoval, San Jose všechny tři duely ztratilo. Bylo na čase se probrat, a přestože Žraloci nehráli ve Washingtonu zrovna dobře, nakonec divokou přestřelku zvládli. Vyrovnání zajistil vteřinu a půl před třetí sirénou Evander Kane, Hertl je u branky zapsán jako asistent. Rozhodující trefu zajistil český útočník sám, čímž zkompletoval hattrick.

„Všichni chlapi budou moci s úlevou vyhlížet pauzu a těšit se na zítřek. Do třetí třetiny jsme šli s rozhodnutím tvrdě makat a našli jsme způsob, jak vyrovnat a zvítězit,“ kvitoval Logan Couture, jenž nahrál Hertlovi na rozhodující gól.

„Jsem šťastný, že jsem dal vítězný gól a vyhráli jsme,“ radovala se česká hvězda večera. „Trochu bláznivý duel, ale každý makal, vytrvali jsme a urvali jsme to. To se počítá.“

NHL čeká víkend věnovaný Utkání hvězd, Žraloci si určitě radši užijí volno s tím, že dokázali zastavit sérii porážek. Třináctibrankový večer ostatně uvolněné setkání trochu připomínal. „Divočárna, bylo to jako All Star Game o pět dnů dřív,“ smál se trenér Sharks Pete DeBoer.

Oddechnout si míní také Alexandr Ovečkin, který už dopředu oznámil, že slezinu hokejových celebrit vypustí. V úterý dělal, co mohl, ale nakonec to bylo málo. Ovečkin zaznamenal stejně jako Hertl čtyři body (3+1), připsal si 23. hattrick v kariéře, stačilo to však pouze na bod. V prodloužení před vítěznou trefou hostů ztratil puk, což si pak vyčítal.

„Těžká porážka,“ odfrkl si s 36 zásahy nejlepší střelec soutěže. Byla to moje chyba na konci zápasu. Moc jsem spěchal. Musím být v těchhle situacích opatrnější.“

NHL má před sebou poslední hrací den. Washington si může ve středu spravit náladu, San Jose si odpočine. Samozřejmě krom těch, kteří jedou na Utkání hvězd. Tomáš Hertl si už krátce po polovině sezóny vyrovnal osobní maximum, aktuálně je na 22 brankách. V sezóně 2015-16 jich dal 21, loni 22. Střelecky potentnější je v San Jose aktuálně jen kapitán Joe Pavelski (27).

„Nejdůležitější je, že máme dva body. Bude to mnohem lepší pocit letět takhle domů před pauzou. Jsme šťastný za celý tým, protože do toho dal každý všechno,“ dodal český střelec.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.