bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit útočí na třetí výhru, Chicago touží ukončit mizérii

15. prosince 2019, 19:24

Jan Vojkůvka

Nedělní program v kanadsko-americké NHL přinese celkem čtyři zápasy. Winnipeg přivítá Philadelphii v o něco atraktivnější čas od 23 hodin. Další zápasy nabídnou boj Detroitu o třetí výhru v řadě či snahu Chicaga ukončit sérii čtyř porážek v řadě.

Program zahájí svým soubojem Winnipeg a Philadelphia. Domácí Jet po dvou výhrách padli v noci na pátek překvapivě na ledě Detroitu, který se po dlouhé sérii porážek dokázal proti Winnipegu nakopnout k dobrému výkonu. Winnipeg se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu proti Flyers, které čeká třetí zápas aktuálního tripu. Předchozí dva zápasy v Coloradu a Minnesotě prohráli.

Právě Detroit, přemožitel Winnipegu, se po dlouhé době mohl radovat z vítězství a to dokonce dvakrát. Po výhře nad Jets se povedlo Red Wings urvat cenné vítězství i na ledě Montrealu v noci na neděli. 

Navíc má Detroit co vracet i svému nadcházejícímu soupeři z Los Angeles. S Kings v polovině listopadu prohráli 2:3 po prodloužení a nejhoršímu týmu Západní konference chtějí doma porážku oplatit. Rozhodně mají své šance, byť Kings se nenachází ve špatné formě a z posledních tří duelů vydolovali pět bodů. 

Chicago v noci na neděli vedlo už 3:0 nad St. Louis, se kterými ale o vedení přišlo. Když se ve 45. minutě Blackhawks dostali do vedení o tři branky, nikdo nemohl ani zdaleka předpovídat, že po 60 minutách bude skóre zápasu 3:4. Blues však dokázali čtyřmi brankami skutečně výsledek otočit a uštědřit Chicagu čtvrtou porážku v řadě. 

Blackhawks se pokusí svou bídnou bilanci alespoň trochu napravit proti Minnesotě, jež v posledních dvou zápasech přehrála Edmonton a Philadelphii.

Program uzavře souboj mezi Vegas a Vancouverem. Domácí dokázali vyhrát nad Vancouverem poslední tři zápasy, i když se jednalo o vzájemné souboje z minulé sezony. Přesto budou i v neděli mírnými favority a budou chtít potvrdit své umístění v první osmičce Západní konference.

Vegas si v posledním utkání dokázalo poradit s Dallasem na ledě soupeře 3:2 po prodloužení. Vancouver naopak v noci na neděli prohrál na ledě San Jose a jejich pozici trochu ztíží i to, že se musí ze San Jose přesunout do Vegas.

23:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers

WPG: bilance 19-11-2 vs PHI: bilance 17-10-5

01:00 Chicago Blackhawks - Minnesota Wild

CHI: bilance 12-15-6 vs MIN: bilance 16-12-5 

01:00 Detroit Red Wings - Los Angeles Kings

DET: bilance 9-22-3 vs LAK: 13-18-3

02:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks

VGK: bilance 17-13-5 vs VAN: bilance 16-13-4

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.