bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit si pojistil svou jedničku, Howarda podepsal na jeden rok

21. března 2019, 10:00

Matěj Hodoval

Brankářský post v Detroitu by měl být minimálně pro nadcházející rok vyřešen. Vedení Red Wings totiž oznámilo, že o jednu sezonu prodlouží angažmá se zkušeným mužem v tomto oboru – Jimmym Howardem. Americký reprezentant si vydělá čtyři miliony dolarů, dalších 1,1 milionů pak případně v bonusech za play-off.

Jimmy Howard je v letošní sezoně bezpochyby vnímán jako jedna ze světlejších stránek trápícího se mužstva, které bude pokračovat ve své přestavbě. Té bude nejméně rok, pokud samozřejmě nedojde k překvapivé výměně, součásti i čtyřiatřicetiletý maskovaný veterán.

Rodák ze Syracuse není nejmladší, jednoletý kontrakt tak může být skvělým řešením pro obě strany. „Dává mi to smysl. Za týden mi bude 35 let, jsem s tím spokojen,“ komentuje prodloužení smlouvy stálice Rudých křídel.

Detroit si Američana vybral ve druhém kole draftu 2003 na celkovém třiašedesátém místě. V Michiganu zůstal celou svou dosavadní kariéru, ačkoliv se mnohokrát spekulovalo, zda mužstvo neopustí, dokonce i během letošní uzávěrky přestupů o něj mělo zájem několik klubů, nicméně žádný přesun neproběhl a zkušený brankář se bude připravovat na svůj čtrnáctý ročník u Red Wings. 

V dosavadním průběhu sezony odchytal Howard osmačtyřicet utkání, z nichž vyšel s 90,8% úspěšností zákroků a průměrem 3,05 inkasovaných branek na zápas. Čísla to nejsou vyloženě oslnivá, ovšem musíme brát v potaz fakt, že Detroit je v tabulce Východní konference předposlední. 

„Toto je jediná organizace, kterou znám. Miluji hrát za Red Wings a má rodina miluje život v Detroitu. Je to mimořádné.“

Tandem bude tvořit s Jonathanem Bernierem, jeho kanadský kolega má platnou smlouvu až do roku 2021.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.