bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit Red Wings a shrnutí sezony 2019-20: Bolestivá přestavba

25. března 2020, 19:26

Matěj Hodoval

Sezona, na kterou asi fanoušci Detroitu nebudou vzpomínat v dobrém. Red Wings, kteří prochází přestavbou, se v aktuálně pozastavené soutěži nachází na samém dně tabulky National Hockey League.

Sedmnáct výher.

Žádný ze zbylých třiceti týmů v nejlepší hokejové lize se letos neradoval z vítězství méněkrát, než právě Rudá Křídla. Každý ze soupeřů se dostal alespoň nad hranici dvaceti výher, předposlední Ottawa jich má na kontě pětadvacet.

Svěřenci trenéra Jeffa Blashilla nasbírali devětatřicet bodů v jednasedmdesáti zápasech. Kromě zmíněných sedmnácti vítězství museli překousnout hned čtyřicet devět porážek v základní hrací době a pět v prodloužení či po samostatných nájezdech. 

Nelichotivá čísla

Proti Detroitu hovoří pochopitelně i další čísla.

Red Wings vstřelili nejméně gólů z celé National Hockey League, když za záda soupeřova gólmana dostali jen 145 puků, naopak ze své sítě jich lovili vůbec nejvíce – 267.

Na špatné výsledky se váže také nejhorší bilance z domácího i venkovního prostředí v celé NHL. Na ledě Little Caesars Areny mají Rudá křídla bilanci 12-23-2, na venkovních kluzištích pak 5-26-3.

Co se speciálních týmů týče, také v tomto ohledu patří mužstvo k těm nejméně úspěšným v soutěži. Red Wings patří devětadvacáté místo v procentuální úspěšnosti využití početních výhod (14,9 %). V oslabení pak mají úspěšnost vůbec nejnižší – 74,3 %.

Bernier světlou stránkou sezony

Pokud chceme vypíchnout nějaké pozitivum, je třeba zmínit Jonathana Berniera.

Jednatřicetiletý Kanaďan naskočil do šestačtyřiceti duelů, po nichž drží 90,7% úspěšnost zákroků. V tomto ohledu předčil například jedničku Vegas Marc-Andre Fleuryho, gólmana Panthers Sergeje Bobrovského či Matta Murrayho z Pittsburghu.

Jonathan Bernier dovedl Detroit k patnácti výhrám z celkových sedmnácti, které letos tým vybojoval.

Lavalskému rodákovi skončí po sezoně 2020/2021 tříletý kontrakt.

Fabbriho příchod

Když začátkem listopadu proběhl obchod mezi St. Louis a Detroitem, v němž si kluby prohodily útočníky, asi zástupci Red Wings netušili, že v takto nenápadném trejdu získají tak platného člena hráčského kádru.

Robby Fabbri potřeboval změnit prostředí, někde začít znovu. A to se povedlo v Detroitu.
Ve službách Rudých křídel o sobě dal čtyřiadvacetiletý Kanaďan hlasitě vědět. Za dvaapadesát odehraných utkání nastřílel čtrnáct branek a přidal sedmnáct asistencí.

Držiteli prstenu pro vítěze Stanleyova poháru z roku 2019 skončí po aktuálním ročníku stávající smlouva v hodnotě 900 tisíc amerických dolarů. Je zřejmé, že oproti stávajícímu kontraktu si Fabbri polepší. 

Čechům se dařilo

Česká stopa v Detroitu dělala radost.

Filip Hronek sklízel chválu ze všech stran a po celou sezonu se řadil k tomu nejlepšímu, co Red Wings na modré čáře měli k dispozici. 

Královéhradecký odchovanec byl tím vůbec nejvytěžovanějším mužem Jeffa Blashilla, když na ledě v průměru strávil 23 minut a 54 vteřin.

Hronek výrazně pomohl i svou produktivitou, s devíti brankami a dvaadvaceti asistencemi skončil na pátém místě týmového bodování.

Velký krok kupředu učinil také krajánek Filip Zadina.

Mladá naděje dostala šanci v osmadvaceti představeních a bezesporu důvěru trenéru Blashillovi splatila.

Zadina se trefil hned osmkrát, což z něj dělá sedmého nejlepšího střelce týmu, přičemž spoluhráči před ním odehráli minimálně o patnáct zápasů více. Navíc přidal rodák z Pardubic sedm gólových nahrávek. 

Ze světa statistik

TÝMOVÉ STATISTIKY
Sezona 2019-20: bilance 17-49-5, 39 bodů
Postavení v tabulce: 31. místo v National Hockey League
Vstřelené branky: 142 ... 31. místo ... (2.00 na zápas)
Obdržené branky: 265 ... 31. místo ... (3.73 na zápas)
→ Pozn.: Vstřelené a obdržené branky, nepočítáme-li nájezdy.

INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY
Produktivita: 
Dylan Larkin (C)... 53 kanadských bodů
Nejlepší střelec: 
Tyler Bertuzzi (LK) ... 21 gólů

Nejvíc výher: Jonathan Bernier (G) ... 15 výher
Nejlepší úspěšnost: Jonathan Bernier (G) ... %ús 90.7

ČESKÁ A SLOVENSKÁ STOPA
Filip Hronek (O) ... 65 zápasů ... 9 gólů ... 22 asistencí ... 31 kanadských bodů ... +/-: 38 záporných bodů
Filip Zadina (PK) ... 28 zápasů ... 8 gólů ... 7 asistencí ... 15 kanadských bodů ... +/-: 13 záporných bodů

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.