bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit povolal Zadinu! Český mladík má před sebou premiéru v NHL

23. února 2019, 13:45

Jan Šimek

Prognózy se naplnily. Možná o trochu dřív, než vedení Detroitu avizovalo, nicméně Filip Zadina byl povolán do hlavního týmu Red Wings. Český útočník by měl už v neděli, kdy Detroit hostí San Jose, nastoupit do svého prvního utkání v NHL.

„Všechno je to o budoucnosti a on je součástí naší budoucnosti. Ještě v letošní sezoně ho ale vezmeme do týmu, aby viděl, o čem to tu je,“ prohlásil nedávno generální manažer Red Wings Ken Holland v rozhovoru pro The Detroit News.

Devatenáctiletý talent šel po přípravném kempu na farmu do AHL, kde za Grand Rapids ve 45 utkáních nasbíral 31 kanadských bodů za 15 vstřelených branek a 16 asistencí. „Má teprve devatenáct a hraje proti starším chlapům. Některé zápasy měl opravdu dobré, jiné zas tak kvalitní nebyly. Učí se tomu, co znamená být profesionálním hokejistou,“ tvrdí Holland.

Stojí za připomenutí, že šestý hráč loňského draftu má sice s Red Wings uzavřený vstupní kontrakt s hodnotou více než pěti milionů dolarů, jenže smlouva vejde v platnost ve chvíli, kdy Filip Zadina odehraje deset zápasů za hlavní tým.

V neděli večer, kdy hokejisté Detroitu s českým mladíkem v sestavě vyzvou San Jose, by se měl Zadina odškrtnout premiéru ve slavné zámořské soutěži.

Jak dlouho Zadina zůstane v prvním tým? Těžko říct, Detroit už dříve předeslal plán, že by českého útočníka poslal zpátky do Grand Rapids, s nimiž by měl český útočník absolvovat náročné zápasy play off.

Psali jsme: Detroit plánuje povolat českého mladíka. Zadina se dočká premiéry v NHL už v této sezoně

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.