bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit nutně potřebuje ušetřit. Odnese to Mrázek?

31. července 2017, 13:30

Martin Zíta

Detroit by potřeboval ušetřit pár milionů dolarů. Red Wings mají momentálně pod platovým stropem nejméně prostoru hned po Torontu, oba týmy jsou dokonce nad jeho hranicí. Vyplácet ze smlouvy se prý v Michiganu nikoho nechystají, trejd ale ve hře je. Jedním z kandidátů je podle zahraničních novinářů český brankář Petr Mrázek.

Hvězdné časy jsou v Detroitu už nějakou dobu pryč, přesto se Red Wings před začátkem nové sezony dostali do finančních pozíží. Podle CapFriendly.com dávají detroitští momentálně na výplaty hráčům přes 78 milionů dolarů, více už mají v kolonce výplat zapsáno jen Maple Leafs z Toronta, které přes rozpočtové prsty plácají zranění multimilionáři a skvadra mladíků s jejich nováčkovskými bonusy.

Platový strop pro novou sezonu bude stát na 75 milionech dolarů, týmy mohou v létě překročit tuto částku do deset procent, a vedení Red Wings tedy musí začít přemýšlet, kde ušetří. Podle Craiga Custance z The Athletic se úspory zřejmě dotknout někoho z trojice Gustav Nyquist, Riley Sheahan a Petr Mrázek.

Český brankář je v kolotoči spekulací již delší dobu a o jeho budoucnosti u Red Wings se zejména po rozšiřovacím draftu, kdy jej Detroit nechránil, začalo silně pochybovat.

Z platového hlediska by Detroit jistě vyměnil někoho jiného, se čtyřmi miliony nepatří mezi nejdražší. Švéd Nyguist bere takřka o milion víc. Ovšem právě slušná Mrázkova cena a skutečnost, že některé týmy se stále poohlížejí po posile do brankoviště, by mohly ve vyjednávání převážit.

Bez úspor nebude Anthanasiou

Přes finanční hranu dostal Detroit definitivně nový kontrakt pro slovenského útočníka Tomáše Tatara. Spíše než o Tatarovu smlouvu ale jde o nepovedené podpisy z minulosti, z nichž nejvíce vyčnívá více než čtyřmilionový švédský obránce Jonathan Ericsson. Smlouva mu platí ještě tři roky a třiatřicetiletý obránce rozhodně nepodává výkony, které by odpovídaly jeho platu.

Výměna je v jeho případě zcela vyloučena a vyplacení ze smlouvy podle výše zmíněného novináře také. Vedení nechce dalších šest let platit polovinu jeho gáže.

Detroitu se uleví, až se po letních měsících vrátí na listinu dlouhodobě zraněných (LTIR) Johan Franzén, který už de facto s hokejem skončil, ale konec nemůže oznámit oficiálně, aby si mohli Red Wings jeho tři miliony a devět set tisíc odepsat z platového stropu.

Nebude to ale dost. Franzén Detroit dostane pod strop, ovšem na novou smlouvu čeká ještě omezeně volný hráč Andrea Athanasiou a pokud Red Wings neušetří ještě někde jinde, na služby kanadského rychlíka dolary nezbudou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.