bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit hlásí zajímavou posilu do obrany. Přichází mistr světa Kaski

29. května 2019, 4:31

Jan Šlapáček

Nový generální manažer Red Wings Steve Yzerman nelení a do zadních řad klubu získal zajímavou posilu. Dres Detroitu bude oblékat mistr světa Oliwer Kaski, který byl nejproduktivnějším obráncem finské ligy a v celkovém bodování skončil na šestém místě.

V minulých letech si zažil finský hokejista své. Během draftů musel sledovat, jak jeho jméno týmy vynechávají a pomalu se i smiřoval s tím, že si svůj velký sen nesplní.

V průběhu sezóny 2016/1027 se vrátil z americké ligy NCAA (tým Western Michigan University) do rodného finska, kde se upsal IFK Helsinky. Zde odehrál sezónu a půl, než se minulé léto rozhodl pro možná klíčový přesun ve své kariéře.

Mladý obránce vyměnil Helsinky za Pelicans Lahti, kde se v kabině potkal i s brankářem Jakubem Škarkem, a začal herně excelovat. V základní části odehrál 59 zápasů a připsal si 51 bodů (19+32), na obránce výborný bodový příděl.

Odměnou za výkony mu byla pozvánka do národního týmu Finska, který v Bratislavě dokráčel až pro zlaté medaile a titul mistrů světa.

Už před tímto turnajem se proslýchalo, že příští rok by měl Kaski bojovat o své místo v Detroitu a to se také potvrdilo. Včera s Red Wings podepsal roční nováčkovskou smlouvu a výrazně se přiblížil ke splnění svého snu.

Dá se očekávat, že se zúčastní i klasického přípravného kempu pro nováčky, který pravidelně startuje pár dní po draftu.

Našel Detroit v mladém obránci poklad?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.