bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Derick Brassard mění podruhé během sezony dres, získali jej Avalanche

25. února 2019, 20:15

Matěj Hodoval

Colorado zbrojí na útok o účast ve vyřazovací části. Avs doplňují svou nebezpečnou ofenzívu o další zajímavé jméno, do Denveru se z Floridy přesouvá Derick Brassard. Spolu s ním klub získal podmíněnou volbu v šestém kole draftu 2020, opačným směrem pak putovala volba ve třetím kole draftu stejného roku.

Derick Brassard mění v kariéře dres popáté, letos pak podruhé. Sezonu začal v Pittsburghu, kde odehrál čtyřicet zápasů s bilancí devíti branek a šesti asistencí. Nebylo tedy divu, že ho Tučňáci poslali o dům dál, aby získali lepší hráče.

Začátkem února tohoto roku byl kanadský útočník součástí výměny na Floridu, kam zamířil společně s Rileym Sheahanem a volbami v draftu za Nicka Bjugstada a Jareda McCanna. Za Panthers stihl naskočit do deseti klání, během kterých jednou skóroval a třikrát asistoval.

Bodového maxima dosáhl rodák z kanadského Hullu v ročníku 2014/15, kdy se jako člen Rangers dostal na hranici šedesáti bodů. Od té doby již podobná čísla zopakovat nedokázal.

Colorado, jež je aktuálně jeden bod za Minnesotou, která drží poslední pozici divoké karty na Západě, získává v Brassardovi zkušeného hráče. Hokejista ve vyřazovací části dokáže podat velmi solidní výkon.

Jednatřicetiletému centrovi navíc budou platit jen tři miliony, zbylé dva z jeho ročního příjmu tíží platovému stropu Vegas. Kanaďanovi končí po sezoně smlouva a pokud se s Avalanche nedomluví na jejím prodloužení, získá celek z Denveru od Floridy ještě volbu v šestém kole draftu 2020.

Rekapitulace výměny:

Útočník Derick Brassard a podmíněná volba v šestém kole draftu 2020 z Floridy Panthers do Colorada Avalanche, výměnou za volbu ve třetím kole draftu 2020

Čtěte:

Vše k uzávěrce přestupů NHL 2019:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.