bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Den plný velkých novinek odstartovala výměna Halla do New Jersey za Larssona

30. června 2016, 7:00

Michal Belšán

Olejáři potřebovali již delší dobu pořádného obránce. Proto se poslední dobou objevovaly všemožné spekulace o odchodu Nugent-Hopkinse, Eberleho či Halla. Nakonec se obětí stal posledně jmenovaný hráč. Jednička draftu 2010 míří do New Jersey Devils výměnou za švédského zadáka Adama Larssona, což ale fanoušky Oilers vůbec nepotěšilo.

Mnoho z nich totiž po oznámení této výměny čekalo její další součásti. Jenže ty nepřišly. Šlo pouze o výměnu hráč za hráče. „Nejhorší trejd naší historie od výměny Gretzkyho,“ soptili se fanoušci Oilers. „Zrušte tento klub!“ pokračovali jiní. Z řad edmontonských příznivců to vyvolalo velké nevole.

Pro oba týmy je ovšem tato výměna výhodná. Ďábly poslední dobou útok trápil a proto by angažování čtyřiadvacetiletého křídelníka, který v sezoně 2013/2014 posbíral krásných 80 bodů, mělo výrazně pomoci. Ačkoliv musel generální manažer Ray Shero obětovat jednoho z klíčových obránců, spíše z této výměny vyšel jako vítěz.

Švédský obránce Adam Larsson, kterého Devils v roce 2011 draftovali na čtvrtém místě, odehrál téměř celou sezonu po boku kapitána Andyho Greenea a podával dobré výkony. Objevoval se často na přesilových hrách a představil se i na mistrovství světa v Rusku. Oilers nějakého takového obránce potřebovali, zcela jistě jim pomůže, otázkou ale je, jestli stál za Taylora Halla.

O tom už se však dá jen spekulovat. Vše se začne hodnotit až poté, jestli se hráči v nových organizacích uchytí, nebo ne. 

„Jsem z toho trochu šokovaný,“ přiznal Adam Larsson. „Do Edmontonu se ale samozřejmě těším. Znám v týmu několik švédských hráčů. Celkově mají Olejáři několik mladých a skvělých hokejistů,“ nechal se slyšet v rozhovoru bezprostředně po trejdu.

„Mám z Larssona velice dobrý pocit. Jeho hra se výrazně zlepšuje, stává se jedním z kvalitnějších beků v této soutěži,“ řekl na adresu Larssona generální manažer Edmontonu Peter Chiarelli, který však za tuto výměnu, jak jsme již avizovali, musel strpět vlnu kritiky. 

Taylor Hall se v New Jersey potká s Adamem Henriquem, s nímž v letech 2009 a 2010 vyhrál za Windsor Spitfires OHL a posléze i prestižní juniorský Memorial Cup. Ačkoliv byl centr Ďáblů velký kamarád právě s Larssonem (dle svého účtu na Twitteru ho vnímal jako svého „bratra“), na další spolupráci s Hallem se těší.

A do nového týmu se těší i Hall. „Slyšel jsem o této organizaci a hráčích jen samé pozitivní informace. Jsem nadšený, že se připojím k týmu s velkým potenciálem. Doufám, že mi změna angažmá pomůže,“ řekl kanadský reprezentační forvard, který je v posledních pěti letech jedenáctým nejlepším střelcem v lize.

„Taylor je dynamický a mladý hráč, který má výbornou rychlost. Cítíme to tak, že přímo zapadá do systému, kterým jsme se ubrali,“ hodnotí šťastný generální manažer Ďáblů Ray Shero.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.