bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Děláte si srandu? soptil Gáborík. Sudí prý zaslouží červenou kartu

30. září 2016, 19:47

Adam Bagar

Do finálové bitvy s Kanadou sice nezasáhl, kvůli zranění nohy ji sledoval jen jako divák, přesto emotivně prožíval každý okamžik a během infarktového druhého duelu si několikrát postěžoval na zvláštní metr kanadských rozhodčích, kteří prý evropský výběr několikrát poškodili. "Skvělá práce, Evropané! Jsem na vás hrdý, gratuluju Kanadě a pro rozhodčí červenou kartu," napsal na svůj twitterový účet slovenský útočník Marián Gáborík.

Zraněného Gáboríka vytočila už situace z prvního dějství, kdy se Marián Hossa řítil do úniku a byl faulován Brentem Burnsem. Zámořští rozhodčí podle něj měli nařídit trestné střílení, ale místo toho poslali kanadského bránícího hráče za katr s dvouminutovým trestem za hákování. „Žádné trestné střílení? Děláte si srandu?“ zlobil se čtyřiatřicetiletý hokejista, který do zápasu nemohl zasáhnout kvůli zranění.

Dlouho mohl být s výsledkem spokojený, když Evropané prakticky celé utkání vedli brankou Zdena Cháry a směřovali k vyrovnání série. Jenže v 57. minutě přišlo vyloučení, o němž se hodně mluvilo. Arbitři O'Rourke s O'Halloranem poslali na lavici hanby Anžeho Kopitara, který lehce přidržel Coreyho Perryho, a Kanaďané potěšili dvacetitisícový kotel svých fanoušků gólem na 1:1 z hole útočníka Patrice Bergerona.

„Brutální verdikt v případě Kopiho! Myslím, že rozhodčí už chtěli jít domů,“ soptil Gáborík po vyloučení slovinského útočníka a následném vyrovnání favorita, který nakonec 44 sekund před koncem dokonal skvělý obrat trefou Brada Marchanda při vlastním oslabení. „Zasloužili jsme si ještě jeden zápas. Skvělá práce, Evropané! Jsem na vás hrdý. Gratuluju Kanadě a pro rozhodčí červenou kartu…,“ zakončil.

Bezprostředně po kruté porážce 1:2 se ke Gáboríkovi přidal rovněž trenér evropského výběru Ralph Krueger. „Nechci zde polemizovat o rozhodování arbitrů během utkání, ale Kopitarovo vyloučení – v zápase jsme viděli víc takových situací. To rozhodnutí byl zlomový bod duelu,“ uvedl Krueger, jenž jinak musel být na své svěřence hrdý za to, jak daleko to dotáhli a jak statečně Kanaďanům vzdorovali.

„Je sice dost bolestivé, jak se věci v závěru vyvinuly. Ale je třeba otevřít oči, abychom viděli celý obraz naší hry a celou naši parádní jízdu. Bylo parádní, jak jsme si počínali. Obrátili jsme naruby všechny papírové předpoklady a postarali se o pekelné finále, které nikdo neočekával. Tento měsíc bude pro tuhle skupinu hráčů navždy mimořádným obdobím,“ pokyvoval trenér Evropanů, kteří brali senzační stříbro.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.