bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Del Zotto se těší na nový začátek u Flyers

8. srpna 2014, 19:38

Jan Šlapáček

Poslední dobou šel výkonnostně dolů. Na nový kontrakt se pořádně načekal. Nyní, když má konečně jistotu ročního působení ve Philadelphii, se kterou podepsal smlouvu na 1,3 miliónu dolarů, je motivován jako nikdy dokázat skeptikům, že se mýlili. Že ještě může v NHL něco dokázat.

Čtyřiadvacetiletý obránce by rád nechal nepovedenou sezónu 2013-14 za zády a v nové organizaci se slušnou fanouškovskou základnou, rozpočtem i historií předvedl nový start. Fakt, že slevil s platových nároků skoro o polovinu (loni si vydělal 2,55 mil. dolarů), by měl být jasným důkazem.

Nejvíc se těší na setkání s New Yorkem Rangers, tedy klubem, kde víc než čtyři sezóny působil. Philadelphie si proti Jezdcům zahraje často. „Moci proti nim nastoupit jako proti rivalům, nyní na druhé straně, je přidanou motivací a další důvod být na příští sezónu pořádně připraven,“ řekl Del Zotto ve středu.

První zápas základní části mezi oběma soupeři je v plánu 19. listopadu v Madison Square Garden v New Yorku. „Rivalita s Rangers nebyla hlavním faktorem mého rozhodnutí odejít do Philadelphie,“ doplnil Del Zotto. „Jen jsem cítil, že to je pro mě skvělá příležitost. Miluji způsob, jakým je tenhle tým vystavěn. Myslím, že to bude perfektní volba.“

Rodákovi ze Stouffville v kanadském Ontariu pomohly k angažmá u Flyers zdravotní potíže Kimmo Timonena. Zkušenému devětatřicetiletému finskému zadákovi byly diagnostikovány krevní sraženiny a nikdo zatím neví, jak dlouho se bude ostřílený veterán zotavovat.

Timonen, jenž nedávno podepsal s Flyers roční smlouvu, se léčí doma ve Finsku. V klubu počítají s tím, že nestihne přípravný kemp a možná bude chybět značnou část sezóny. Generální manažer Ron Hextall tady urychleně hledal náhradu.

Del Zotto byl draftován v prvním kole jako dvacátý hráč celkem v roce 2008 newyorskými Jezdci. Do NHL vstoupil o rok později. Necelých pět sezóny strávil na Manhattanu, odkud se loni stěhoval na konec sezóny do Nashvillu. V 67 zápasech v těchto dvou dresech nastřílel tři branky a přidal k nim třináct asistencí. Predators nenabídli novému hokejistovi kontrakt, čímž z něj učinili ve 24 letech nechráněného volného hráče.

„Loňsky rok mi to nešlo tak, jak bych chtěl, nebo jak jsem plánoval,“ přiznal mladý zadák. „Byla to špatná sezóna. V Nashvillu mi to nešlo, nevím proč. Měl jsem slušnou nováčkovskou sezónu, ta druhá se mi moc nepovedla, třetí byla moje nejlepší (41 bodů v 77 utkáních).“

Del Zotto pomalu ztrácel sebevědomí. Nedostával čas na přesilovkách ani na oslabení. „Hrál jsem jen pět na pět, žádné speciální formace,“ doplňuje. „Z nějakého důvodu jsem pak vypadl ze sestavy, byl to začarovaný kruh. Ztratil jsem sebevědomí už na začátku sezóny a v téhle hře si musíte věřit. Pokud nevěříte ve své schopnosti, je to obtížné.“

Ve Philadelphii se těší na nový začátek. „Když se podíváte na jejich sestavu odshora dolů, je tam hromada talentu. Spousta dobrý hráčů, zkušení veteráni. Hodně ofenzivních hráčů, kde bych mohl vystoupit a rozdávat jim puky. Jsem rád, že mohu být dalším dílkem skládačky.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.