bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dej hattrick a můžeš mi pojmenovat dítě. Jak sváteční střelec vyslyšel netradiční výzvu

19. listopadu 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Přátelé mu vymysleli jedinečnou motivaci. "Když dáš v této sezoně hattrick, tak nám můžeš pojmenovat dítě," uslyšel Derek Grant. Budoucí rodiče dobře věděli, že forvard anaheimských Kačerů v NHL zatím není žádným Ovečkinem, na první gól čekal dlouhých 92 utkání. Zůstávali v klidu a jméno vybírali sami. Jenže kanadský hokejista se pochlapil. O víkendu výzvu pokořil.

Dvě.

Tolik tref měl Grant na kontě před sobotním zápasem se St. Louis Blues. Za 20 partií žádný zázračný výsledek a potvrzení dlouhodobé výkonnosti devětadvacetiletého útočníka.

Vždyť za sedm sezon v NHL dal do svého životního večera 18 gólů, neměl zrovna pověst obávaného střelce.

Jenže proti Bluesmanům bylo všechno jinak, stokilový pořízek ukázal cit pro zakončení, kterým v minulosti opakovaně zaujal na farmě.

Nejprve využil špatné rozehrávky Jordana Binningtona a snadno skóroval do odkryté klece, podruhé překonal st.louiského gólmana precizně provedeným blafákem a hattrick uzavřel v oslabení sólem proti opuštěné brance.

Hattrick byl na světě, začaly padat čepice.

"V AHL jsem se dočkal až po třech stovkách zápasů, do té doby jsem měl snad 50 utkání, ve kterých jsem se trefil dvakrát. Pak se mi to konečně povedlo, navíc proti Binghamtonu. Právě za Senátory jsem toho spoustu odehrál," vybavil si Grant, jak kdysi zazářil v nižší soutěži.

V sobotu se blýskl na té nejprestižnější hokejové scéně. "Jsem rád, že jsem přispěl svými brankami k vítězství, zvlášť v době, kdy se nám jako týmu střelecky nedaří," povídal.

Radoval se z mimořádného výkonu i výhry, těšit ho ovšem musela i úspěšná výzva. Nyní mu náleží privilegium pojmenovat známým prvorozeného potomka.

"Vzniklo to celé tak, že jeden z mých kamarádů přišel s tím, že pokud se mu povede druhý den dát na golfu hole-in-one, tak by měl mít právo pojmenovat dítě našich přátel. Pro mě výzvu upravili, protože nejsem úplně dobrý golfista," pousmál se Grant.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.