bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Debut v 37 letech a osm sekund slávy. Kustod Caroliny si vyzkoušel NHL

1. ledna 2017, 16:30

Michal Sobotka

Podobné příběhy zkrátka neomrzí. Carolina odehrála poslední zápas loňského roku na ledě Tampy Bay a kvůli zdravotním patáliím náhradníka Läcka podepsala smlouvu s Jorgem Alvesem. Sedmatřicetiletý kustod Hurricanes si v závěru prohraného zápasu na osm sekund vyzkoušel atmosféru NHL.

Už dvakrát se v probíhající sezoně stalo, že se týmy na poslední chvíli obrátily na bývalé brankáře a podepsaly je na jeden den, aby dělaly dvojku. Naposledy Chicago, kdy se jednalo o probíraný příběh Erica Semborskiho. Carolina se musela k podobnému kroku uchýlit v poslední den roku 2016. Eddie Läck se totiž před utkáním necítil dobře, takže jednodenní kontrakt podepsal v 37 letech kustod týmu Jorge Alves.

Američan byl svého času úspěšný asi jako Jarda Kužel v divizi ze seriálu Okresní přebor. Během dvou sezon v ECHL si zachytal ve čtyřech klubech a dohromady jen sedm zápasů. Od toho posledního uplynulo deset let. V sobotu večer mu trenér Caroliny Bill Peters za rozhodnutého stavu dopřál životní zážitek. Na osm sekund šel dochytat duel NHL. „Byl jsem překvapený, protože už jsem mířil směrem do kabiny, když jsem zaslechl své jméno,“ popisoval po utkání sedmatřicetiletý rodák z Bostonu.

„Trenér se na mě díval a řekl mi, ať se připravím, že jdu do brány. Bylo to úžasné, nemohl jsem tomu uvěřit,“ rozplýval se Alves. Zážitek mu nezkazil ani fakt, že šel do brány jen na osm sekund. Nečelil tak ani jedné střele. „V závěru byl puk v rohu. Jen jsem doufal, aby tam zůstal. Ovšem i tak to bylo hodně emotivní,“ vyjádřil se po prohře Canes 1:3.

Také jeho spoluhráči se k němu chovali jako k nováčkovi. Alves si tak odkroužil na rozbruslení povinné kolečko, kdy byl sám na ledě, zatímco jeho kolegové čekali v tunelu. Před utkáním pak ve výstroji ještě brousil brusle a omotával hokejky. „Některé zlozvyky zkrátka neodstraním,“ žertoval. „Ne, samozřejmě, že mám v týmu určité povinnosti a ty se mi ani dnes nezměnily.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.