bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Debut jako z hororu. Bostonský Subban se pakoval po šesti střelách

21. února 2015, 10:00

Martin Zíta

První zápas mezi profesionály NHL je pro každého hokejistu velkou událostí a nezapomene na ní do konce života. Malcolm Subban by ale přeci jen možná nejraději souboj se St. Louis ze své hlavy vymazal. Mladý gólman vyklidil brankoviště již po šesti střelách soupeře, z nichž tři skončily za jeho zády.

Když ho v roce 2012 Boston Bruins draftoval, byla z toho velká věc. Jeho bratr P.K. už v tu dobu válel v dresu Montrealu a hokejový svět se těšil na souboje dvou velkých rivalů okořeněné duelem dvou sourozenců.

Malcolm Subban si však na svůj první start v NHL musel nějakou chvíli počkat. Konkrétně do 20. února 2015, kdy se Bruins představili na ledě St. Louis Blues. Právě před tímto duelem trenéři kývli hlavou a jednadvacetiletý gólman šel do akce.

Ovšem čelil jen šesti střelám. Blues v první třetině nemohli najít rytmus a Subbana prověřili jen třemi pokusy, z nichž žádný nenadělal brankáři potíže. S vhozením úvodního buly druhé třetiny ale začal Subbanův horor – tři střely a tři inkasované góly.

Reakci trenérů se asi nemůže divit nikdo, Subbanovi se viditelně nedařilo a kotouče, které pustil za svá záda, bylo dle mnohých v jeho silách zastavit. “Jestli to bylo nervozitou nebo nečím podobným, je jedno. Neexistuje omluva, musíte zastavit puk,” nechtěl se Subban po zápase za nic schovávat. “Při všech gólem jsem byl příliš zalezlý a nemohl jsem pořádně zasáhnout,” přemítal.

“Tým není v jednoduché pozici a jako brankář chcete dát spoluhráčům šanci vyhrát, nějakým povedeným zákrokem je nastartovat. Rozhodně nechcete udělat pravý opak, což jsem předvedl já,” pokračoval v rozhovoru se zámořskými novináři.

“Stáhnout ho z branky nebylo jednoduché rozhodnutí, ale bylo to rozhodnutí, které jsme museli udělat,” řekl k celé situaci trenér Bruins Claude Julien. “Rozhodně to není začátek, který někomu přejete. První dva góly v budoucnosti v 95 % případů chytí, při nich měl smůlu. Třetí gól trefil Oshie parádně pod horní tyč,” a nepřipisoval inkasované branky na adresu mladíka.

Julien po pochopitelném tahu sáhl také k jednomu nečekanému, Subbana poslal ve třetí třetině znovu do brankoviště. “Mluvil jsem s ním po druhé třetině a také po zápase. Měl jsem pocit, že si zaslouží dokončit, co začal,” pravil lodivod týmu z Bostonu s tím, že za stavu 1:5 už nebylo co ztratit.

Malcolma Subbana nyní podle všeho čeká návrat na farmu v Providence, kde byl měl zapracovat na práci s lapačkou a výběru místa v brankovišti. Přesně tyto slabiny odkrylo 30 minut v NHL. Pokud půjde vše podle plánu, lehce tečované kotouče a střely na přední tyč by už Subbana tak často překvapit neměly.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.