bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

DeBoer poslal Kanea do třetí lajny, tam ale střelec září

7. října 2018, 15:00

Vojtěch Balon

Sedmadvacetiletý Evander Kane, který se San Jose v létě prodloužil smlouvu o dalších sedm let, má za sebou povedený vstup do sezóny. Nikoliv však v elitní útočné formaci po boku Joea Thorntona a Joea Pavelskiho, nýbrž ve třetí lajně.

Spolupráci s finskými mladíky Joonasem Donskoiem a Anttim Suomelou si Kane nemůže vynachválit. „Okamžitě jsme si sedli. Oba dokážou dostávat ke mně puky. Už když jsme spolu nastoupili poprvé, říkal jsem si, že tohle by mohlo klapat,“ pochvaluje si bývalý hráč Winnipegu a Buffala.

S Thorntonem a Pavelskim to přitom Kaneovi v přípravě vůbec neklapalo. „Myslím, že první zápas jsme skončili s bilancí -3 a po první třetině toho druhého jsme byli -2,“ vzpomíná. „Zdálo se mi, že se Kane snaží do té lajny zapadnout, ale to není jeho parketa. Musí se soustředit jen na svou hru a střílet,“ vysvětloval trenér Peter DeBoer své rozhodnutí přesunout Evandera Kanea až do třetí formace.

Netradiční krok mu vyšel náramně, Kane ve dvou odehraných utkáních stihl desetkrát vystřelit a připsal si dva góly. První trefa nezabránila porážce Sharks 2:5 proti Anaheimu, ta druhá ale San Jose přispěl k vítězství 3:2 v prodloužení v Los Angeles. Suomela a Donskoi si připsali po asistenci.

„Zase se ukázalo, jak důležité je mít tři vyrovnané lajny, právě ve třetí formaci má jeden tým často převahu nad tím druhým,“ soudí Joe Pavelski. A má pravdu, Kane těží i z toho, že nemusí hrát proti nejlepším hráčům soupeře: při jeho trefě v losangeleském Staples Center jej bránili Kyle Clifford, Trevor Lewis a Nate Thompson.

„Všechny čtyři formace musejí být na ledě platné, první tři se musejí starat o góly. To nám zatím funguje,“ usmál se Kane na závěr. Už v pondělí od 19 hodin našeho času se Sharks představí na ledě New York Islanders, bude Kaneova střelecká šňůra pokračovat?

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.