bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další špatná zpráva pro Avs. Nejhorší tým ligy přišel do konce sezóny o brankářskou jedničku

28. ledna 2017, 16:30

Vojtěch Balon

Fanoušci Colorada Avalanche si v této sezóně procházejí pořádným martyriem. Strádající celek nepozvedl ani v létě dosazený trenér Jared Bednar, pod nímž jsou Avs jednoznačně nejhorším týmem v celé soutěži a už je prakticky jisté, že vyřazovací boje je potřetí v řadě minou.

Denverský celek navíc těsně před přestávkou způsobenou víkendovým Utkáním hvězd postihla další nepříjemná zpráva, do konce sezóny totiž bude mimo hru štědře placený gólman Semjon Varlamov. Finalista hlasování o Vezinovu trofej za sezónu 2013/2014 si měl původně jen na týden odpočinout, místo toho ale půjde na operaci třísel a do léta může na hokej zapomenout.

Varlamov se v posledních dvou letech svezl s výkonnostním propadem celého týmu, jeho úspěšnost zákroků v této sezóně nedosahuje ani devadesátiprocentní hranice a se 17 porážkami na svém kontě je v tomto ohledu "nejlepší" ze všech brankářů v soutěži.

„Nemůžeme dávat Semjona do branky, kdyby se měl poté zase zranit. Musíme zohlednit také dlouhodobé hledisko, operace je určitě jednou z možností,“ řekl před pár dny trenér Jared Bednar. A jeho slova se skutečně potvrdila, pozici jasné jedničky tak nyní zaujme Calvin Pickard, jehož bude jistit z farmy povolaný Spencer Martin. Čtyřiadvacetiletý rodák z ontarijského Oakvillu si za Avs poprvé zachytal přesně před týdnem a nevedl si vůbec špatně, trápícím se Avalanche vychytal alespoň bod na horkém ledě San Jose Sharks.

Zdá se, že Semjon Varlamov svým zraněním nedobrovolně rozluštil otázku, kterého brankáře by mělo Colorado chránit v blížícím se rozšiřovacím draftu k příležitosti vstupu Las Vegas do ligy. Pickard je mladší, levnější a navíc má nyní příležitost přesvědčit vedení v čele s generálním manažerem Joem Sakicem o svých kvalitách. Pokud bude Varlamov k dispozici, Golden Knights v čele s Georgem McPheem po něm s vysokou pravděpodobností sáhnou. Právě tento muž totiž v roce 2006 sáhl po Varlamovovi v prvním kole draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.