bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rok pro nejstaršího hráče NHL? Chára chce pokračovat v Bostonu

4. září 2020, 14:00

Jiří Lacina

Před asi dvěma dny hodil jeden bostonský list mezi fanoušky otázku, zda by měl Zdeno Chára pokračovat. V Bostonu se nesměle hovoří o přestavbě, škrtnout ze sestavy nejstaršího hráče se nabízí, jenomže byl by to opravdu tak dobrý nápad? Jsou kluci z farmy za veterána v tuto chvíli lepší alternativou?

Těsně po vyřazení odmítal na otázky ohledně pokračování kariéry odpovídat, s malým časovým odstupem se vyjádřil. Slovenský dlouhán dal najevo vůli ještě hrát. „Fyzicky se cítím silný. Jsem pozitivní a cítím, že stále mohu hrát a přispívat tomuto týmu. Chci zůstat v Bostonu. To se nemění,“ řek Chára reportérům.

Obecně mu bývá vyčítáno, že „zpomalil“. Je otázkou, jestli někdy zrovna rychlost patřila mezi Chárovy přednosti. Těmi je především síla, dobrá poziční hra a rozpětí paží přes půl obranného pásma. Cení se také jeho vůdcovství a osobní příklad. Důležité budou platové nároky. Pro letošní sezónu stačilo Chárovi jen 2 mil. základního platu, další 1,75 mil. si mohl vydělat na bonusech.

Právě dohrál dvaadvacátou sezónu v NHL, která určitě neskončila podle jeho představ. Druhé kolo je pro jednoho z favoritů na Stanley Cup málo, ačkoli je pravdou, že Boston stál proti možná nejtěžšímu možnému soupeři. Šlo minimálně o předčasné finále konference.

Ve třiačtyřiceti letech byl už teď nejstarším hráčem NHL. Pokud by skutečně přidal další sezónu, stal by se na konci příštího ročníku jedním z nejstarších hráčů v ligové historii. Z hokejistů v poli hráli déle jen Gordie Howe (52), Chris Chelios (48) a Jaromír Jágr (45). Ve 44ti končili také Tim Horton a Doug Harvey, necelých 44 bylo Teemu Selännemu.

Někteří fandové Cháru odepisují, jiní si ho dovedou v NHL představit, měl by ale uvolnit prostor mladším a smířit se třeba s třetí obrannou dvojkou. V hierarchii zadáků Bruins stál letos pořád vysoko. Průměrných 21:01 minut za večer bylo v základní části nejvyšší vytížení v týmu po Charliem McAvoyovi (23:10).

V obraně čeká Boston jednání o nové smlouvě s Toreym Krugem, jenž bude v devětadvaceti letech bojovat o životní kontrakt. Dosud hrál za 5,25 mil. dolarů ročně. Smlouva končí také Mattu Grzelcykovi a Kevanu Millerovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.